Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Festiwal kuchni Greckiej

Festiwal Kuchni Greckiej jest wieloletnim projektem, opracowanym i wdrożonym przez Teo Vafidisa, Greka z pochodzenia, z zawodu eksperta i doradcę kulinarnego, z pasji – Ambasadora Kultury i Kuchni Greckiej w Polsce, honorowego członka Chef’s Club Grecji, oraz przedstawiciela Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.
Idea zorganizowania Festiwalu Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Projekt jest skierowany zarówno do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.
Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod „fachowym okiem” międzynarodowego profesjonalnego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie, oraz oryginalnych greckich produktów.
Konkurs ten należy do najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Towarzyszą mu niezapomniane atrakcje takie, jak pokazy Sztuki Kulinarnej z całego świata, prezentacje firm i smakowite degustacje dla wszystkich odwiedzających.
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas XII edycji.
www.vafidis.pl

 

Załączniki:

  1. EG2017_regulamin_festiwal
  2. EG2017_formularz_zgloszeniowy

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron