Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kulinaria – wizytówką regionów turystycznych

Polska jest pyszna. Polska kiełbasa to marka sama w sobie, mamy doskonałe miody, sery, pieczywo. Każdy region smakuje inaczej – Podhale, Podlasie czy Wielkopolska mają do zaoferowania różnorodną, ale wyraźną paletę smaków. To ogromny potencjał turystyczny.
Tym walorom będzie poświęcona konferencja naukowa:

KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH
Konferencja odbędzie się 4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula, w której skład wchodzi Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji – główny organizator wydarzenia.

Podczas konferencji swoją wiedzą na temat potencjału kulinariów dla rozwoju turystyki podzielą się wybitni naukowcy i praktycy z tej dziedziny m.in. dr hab. Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej, wicemarszałek Senatu i twórczyni Wielkiego Gościńca Litewskiego Maria Koc, czy dr Katarzyna Janiszewska, ambasador World Food Travel Association na Polskę.

– Polska żywność jest naturalna, tradycyjna i ma ciekawą historię, przez co może stanowić ogromną atrakcję turystyczną. Już powstają u nas kulinarne szlaki turystyczne, ale wciąż nie wystarczająco ją promujemy. Chcemy, żeby podczas tej konferencji naukowcy i praktycy podzielili się wiedzą i dobrymi praktykami z tego zakresu – mówi Piotr Dominik, wykładowca akademicki w Głównej Szkole Turystyki i Rekreacji, i organizator konferencji.

Będzie nie tylko mądrze, ale też smacznie. Konferencji towarzyszyć będą degustacje i prezentacje kulinariów z różnych regionów Polski i świata. Swoje produkty zaprezentują lokalni producenci m.in. soków, wędlin, pieczywa, miodów, serów, olei, przetworów i ziół.

Oprócz naukowców, restauratorów i hotelarzy, w konferencji udział mogą brać też wszyscy miłośnicy kulinariów, w tym goście z ambasad, studenci i uczniowie szkół gastronomicznych.

Zapraszamy 4 kwietnia, od godz. 10:00 do kampusu Grupy Uczelni Vistula, ul. Stokłosy 3
w Warszawie.

Z przyjemnością udzielimy Państwu więcej informacji.

Z poważaniem,

Anna Jaglińska
PR Manager

tel.: 506 195 376
e-mail: a.jaglinska@vistula.edu.pl

***
Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji jest najbardziej umiędzynarodowioną uczelnią wyższą w Polsce. Do tej pory jej międzynarodowość wynikała głównie z obecności zagranicznych studentów, pochodzących z 77 krajów. Wszystkie kierunki i specjalizacje są prowadzone po polsku oraz po angielsku. Jest częścią Grupy Uczelni Vistula, która istnieje na rynku od 25 lat i jest jednym z najstarszych niepublicznych ośrodków akademickich w Polsce.

Aktualności

Konkurs Lady Amarena 2024

Rozpoczęła się 7. edycja międzynarodowego konkursu dla barmanek Lady Amarena. Zwyciężczyni polskiej części będzie reprezentować nasz kraj we Włoszech. Do 14 kwietnia polskie barmanki mogą

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron