Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Festiwal Smaków Utraconych

W drugiej połowie września, w wybranych restauracjach na terenie całego kraju, odbędzie się pierwsza edycja Festiwalu Smaków Utraconych. Będzie to unikatowa akcja zainicjowana przez Kuchnia Odnaleziona i Vine Bridge new polish cuisine, mająca na celu przywracanie starych, znakomitych, domowych przepisów, które znikają wraz z odejściem ich autorów. Uważamy, że są niezmiernie atrakcyjne i stanowią część naszej tożsamości i kultury narodowej, a co za tym idzie, warte są przypominania i wprowadzania do kulinarnego obiegu. W kilkudziesięciu polskich restauracjach zjeść będzie można zapomniane dania kuchni regionalnych, a także zapoznać się z oryginalnymi, często spisanymi ręcznie przepisami, na podstawie których dania przygotowano. Wspólnie ze wszystkimi restauracjami uczestniczącymi w Festiwalu Smaków Utraconych, pragniemy inaugurować Święto kuchni polskiej propagujące polskie znakomite dania! Gorąco zapraszamy do odwiedzania restauracji.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content