Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

II Festiwal Kulinarny Dolnego Śląska

W listopadzie 2012 roku zapraszamy do Zamku Kliczków na drugą edycję Festiwalu Kulinarnego Dolnego Śląska „Ale Pasztet”.

Konkurs wpisany został do Kulinarnego Pucharu Polski, co od samego początku nadało imprezie dużego splendoru. Festiwal uświetnią pokazy i warsztaty kulinarne prowadzone przez szefów kuchni z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Celem przedsięwzięcia jest promocja Dolnego Śląska wykorzystująca potencjał kulinarny regionu oraz kultywowanie tradycji kulinarnych wśród społeczności lokalnej, a szczególnie młodzieży.

Podstawą prac konkursowych będą produkty oraz surowce tradycyjne i lokalne m.in. dziczyzna i runo leśne. Festiwal przyczyni się do identyfikacji i wpisania dań i receptur na listę produktów tradycyjnych. Festiwal wyłoni również kandydatów do Europejskiej Sieci Kulinarnego Dziedzictwa.

Uczestnikami Festiwalu będą:

– zawodowi szefowie kuchni z całej Polski zakwalifikowani do konkursu finałowego,

– uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski zakwalifikowani do konkursu finałowego,

– lokalni mieszkańcy i branża gastronomiczna zainteresowana konkursem – bez ograniczeń ilościowych

Serdecznie zapraszamy!

http://kliczkow.com.pl/kliczkow/kliczkow,ale-pasztet.xml

Konkurs w kategorii profesjonaliści – 18 listopada 2012 odbędzie się w Sali Teatralnej Zamku Kliczków.

Konkurs dla uczniów i amatorów – 19 listopada 2012 odbędzie się w Sali Teatralnej Zamku Kliczków.

Konkurs w kategorii myśliwi – 19 listopada 2012 odbędzie się na Małym Dziedzińcu Zamku Kliczków; w przypadku wystąpienia opadów deszczu w dniu konkursu – pod parasolami na tymże Dziedzińcu.

Organizatorzy:

– Fundacja Borów Dolnośląskich

– Fundacja pro Culturae Bono

– Zamek Kliczków

– Dolnośląska Organizacja Turystyczna

– Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron