Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Jesienna oferta Panorama Sky Bar

Panorama Sky Bar w warszawskim hotelu Marriott jest od 33 lat miejscem odwiedzanym przez Gości z całego świata, ale też bardzo lubianym przez Warszawiaków. Słynie z pięknych widoków, szczyci się nowatorskimi koktajlami i ma na swoim koncie prestiżowe osiągnięcia. Od 19 września lokal otwarty jest już od g. 16.00.

Jednym z najważniejszych wyróżnień dla baru jest Travellers’ Choice Award 2022 na portalu Tripadvisor. Oznacza to, że Panorama Sky Bar znajduje się wśród 10% najlepszych lokali w mieście w swojej kategorii, czyli Bars & Clubs.

Kolejnym wyróżnikiem jest utrzymanie #15 pozycji pośród 165 Barów i Klubów Nocnych w Warszawie, również na Tripadvisor.  To bardzo wysoko postawiona poprzeczka, biorąc pod uwagę fakt, że nowych lokali tego typu w stolicy nie brakuje.

Panorama Sky Bar znana jest z bogatej oferty dań kuchni azjatyckiej, pełnej ryb i owoców morza. Można tu również skosztować azjatyckich wariacji na temat flagowych polskich dań takich jak tatar wołowy czy żurek.

Na największy wybór potraw mogą liczyć przede wszystkim mięsożercy. W menu znajdziemy m.in. następujące dania: tataki z wołowiny Black Angus, kurczak w sosie Yakitori, jagnięcina, BAO z kaczką – danie typowo koreańskie, grillowana gęsia wątróbka. Również wegetarianie znajdą tu coś dla siebie np. w postaci warzywnego Dim Sum, musu z serów czy tempury.

Nie umniejszając kuchni, to po co przychodzą Goście nieustannie od 33 lat do Panorama Sky Bar – to cocktaile z gwarantowanym widokiem na tętniące życiem miasto.

Najbardziej popisowe kreacje koktajlowe Panorama Sky Bar to m.in.:

  • Above The Clouds – podawany z jadalnym złotem: rum, olej kokosowy, masło kakaowe, likier słony karmel, dym
  • Royal – zrobiony na bazie Szampanu Moet & Chandon Brut Imperial
  • The Duchess – na bazie wódki, z cytryną, trawą cytrynową, malinami, imbirem i lemoniadą
  • Bergamo – przygotowany na bazie ginu z kwiatem bzu, winem, różowym pieprzem, zapachem bergamotki i oliwą grejpfrutową
  • Botanist – podawany na bazie ginu, likieru z kwiatu bzu, ogórek, cytryna, lemoniada różana
  • Capuccini – zrobiony z bourbonu, likieru i mleka z orzechów laskowych, espresso, syropu klonowego, kropli śmietanki

W Panorama Sky Bar wznowione zostały koncerty na żywo – króluje tu smooth jazz, chicagowski blues i funk. Można tu usłyszeć również muzykę klubową: african latino sound, nu disco, classic house.

Jesienne zmiany

Od 19.09.2022 Panorama Sky Bar jest czynny już od godz. 16.00. W związku ze wcześniejszym godzinami otwarcia słynny z pięknych widoków na Warszawę Bar zaprasza na jesienne Happy Hours – w godz. 16.00-18.00 od niedzieli do czwartku obowiązuje 30% zniżki na wybrane klasyczne koktajle. 

Zmiana godzin spowodowana jest zapewnieniem większej dostępności lokalu oraz rozładowaniem ruchu rezerwacji na stronie i za pośrednictwem aplikacji Open Table. Włodarze hotelu pragną również, aby wszyscy Goście mogli się zrelaksować po 8 godzinach szkoleń i konferencji i zaznać nieco relaksu, nie czekając na dotychczasowe otwarcie o 18.00. To również odpowiedź na zwiększoną potrzebę zachowania właściwego balansu między życiem prywatnym i zawodowym. Warsaw Marriott Hotel idzie z duchem czasu i dostosowuje się do wymagań Gości.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content