Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Jubileuszowy Festiwal Kuchni Greckiej

Gotujemy po raz 15!

Mamy zaszczyt poinformować, że w tym roku, kolejny raz, odbędzie się Festiwal Kuchni Greckiej. Tegoroczna edycja jest jubileuszowa – pochodzący z Grecji mistrz kulinarny, Teo Vafidis, zaprasza wszystkich miłośników śródziemnomorskich smaków po raz piętnasty!

Festiwal, wzorem lat ubiegłych, odbędzie się podczas Międzynarodowych Targów EuroGastro i HORECA. Targi przyciągają wszystkich zainteresowanych nowinkami branżowymi i na przestrzeni lat stały się doskonale rozpoznawalną marką.
Festiwal Kuchni Greckiej odbywa się zawsze trzeciego, ostatniego dnia Targów.
W tym roku zapraszamy Państwa 27.03.2020 do Centrum Wystawienniczego PTAK WARSAW EXPO w Nadarzynie.
W trakcie festiwalu odbywa się renomowany konkurs kulinarny, w którym najlepsi szefowie kuchni rywalizują o wygraną, tworząc potrawy ze składników wskazanych przez organizatora. Kucharze oceniani są przez profesjonalne jury, w skład którego wchodzą m.in.: Kurt Scheller, Robert Sowa, Jerzy Pasikowski.

Festiwal odbywa się na powierzchni 400m2 i jest otwarty dla odwiedzających; na jego terenie znajduje się również strefa do rozmów branżowych. Odwiedzający to głównie przedstawiciele branży HoReCa, właściciele hoteli, restauracji, sklepów spożywczych, jak również osoby indywidualne.
Organizator zaprasza do współtworzenia Festiwalu. Jest to doskonała okazja do pokazania swojej marki oraz produktów – zarówno w sektorze hurtowym, jak i detalicznym.

Teo Vafidis zaprasza także wszystkich kucharzy, którzy chcą wziąć udział w konkursie. Szczegółowe informacje: event@vafidis.pl

Zgłoszenia uczestników konkursowych przyjmowane są do 07.03.2020.
Festiwal zakończy się wspaniałą Galą – imprezą w stylu greckim, a więc zorganizowaną z wielką pompą. W tym roku Teo Vafidis podejmie swoich gości w hotelu Sangate przy ul. KOR w Warszawie.

Załączniki:

  1. FORMULARZ ZGŁOSZENIA XV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ.pdf
  2. REGULAMIN XV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ.pdf
  3. OŚWIADCZENIE-XV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ.pdf

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron