Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Jubileuszowy Festiwal Kuchni Greckiej

Gotujemy po raz 15!

Mamy zaszczyt poinformować, że w tym roku, kolejny raz, odbędzie się Festiwal Kuchni Greckiej. Tegoroczna edycja jest jubileuszowa – pochodzący z Grecji mistrz kulinarny, Teo Vafidis, zaprasza wszystkich miłośników śródziemnomorskich smaków po raz piętnasty!

Festiwal, wzorem lat ubiegłych, odbędzie się podczas Międzynarodowych Targów EuroGastro i HORECA. Targi przyciągają wszystkich zainteresowanych nowinkami branżowymi i na przestrzeni lat stały się doskonale rozpoznawalną marką.
Festiwal Kuchni Greckiej odbywa się zawsze trzeciego, ostatniego dnia Targów.
W tym roku zapraszamy Państwa 27.03.2020 do Centrum Wystawienniczego PTAK WARSAW EXPO w Nadarzynie.
W trakcie festiwalu odbywa się renomowany konkurs kulinarny, w którym najlepsi szefowie kuchni rywalizują o wygraną, tworząc potrawy ze składników wskazanych przez organizatora. Kucharze oceniani są przez profesjonalne jury, w skład którego wchodzą m.in.: Kurt Scheller, Robert Sowa, Jerzy Pasikowski.

Festiwal odbywa się na powierzchni 400m2 i jest otwarty dla odwiedzających; na jego terenie znajduje się również strefa do rozmów branżowych. Odwiedzający to głównie przedstawiciele branży HoReCa, właściciele hoteli, restauracji, sklepów spożywczych, jak również osoby indywidualne.
Organizator zaprasza do współtworzenia Festiwalu. Jest to doskonała okazja do pokazania swojej marki oraz produktów – zarówno w sektorze hurtowym, jak i detalicznym.

Teo Vafidis zaprasza także wszystkich kucharzy, którzy chcą wziąć udział w konkursie. Szczegółowe informacje: event@vafidis.pl

Zgłoszenia uczestników konkursowych przyjmowane są do 07.03.2020.
Festiwal zakończy się wspaniałą Galą – imprezą w stylu greckim, a więc zorganizowaną z wielką pompą. W tym roku Teo Vafidis podejmie swoich gości w hotelu Sangate przy ul. KOR w Warszawie.

Załączniki:

  1. FORMULARZ ZGŁOSZENIA XV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ.pdf
  2. REGULAMIN XV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ.pdf
  3. OŚWIADCZENIE-XV FESTIWAL KUCHNI GRECKIEJ.pdf

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content