Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz imprez Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników na rok 2012

08.01.2012 r. – WOŚP w Dobczycach

13.01.2012 r. – Olimpiada wiedzy o żywieniu i żywności. Organizator Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie

09-10.03.2012 r. – XIII Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych ,,Przysmaki Europejskich Piłkarzy”, organizowany przez Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie

13.04.2012 r. – Konkurs Szkół Gastronomicznych w Tarnowie w formule BLACK BOX

28-29.03.2012 r. – Małopolski Konkurs kucharsko-cukierniczy organizowany przez Zespół Szkół Specjalnych nr 14 w Krakowie

KWIECIEŃ – Msza Święta odprawiana w intencji całej gastronomii

  • spotkanie Wielkanocne Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników

01.06.2012 r. – Europejskie Zielone Świątki. Organizowane w Zakopanym.

03.06.2012 r. – III Festiwal Dziczyzny. Organizowany w Zajeździe Zagłoba w Jurkowie gmina Czchów

07.06.2012 r. – Procesja z udziałem kucharzy – Boże Ciało

09.09.2012 r. – Konkurs autorski ,,Smak Pstrąga w Pieninach”, II edycja

LISTOPAD – HORECA – Małopolski Puchar Szkół Gastronomicznych

  • Konkurs ,,Stół pięknie nakryty”, organizator Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie
  • Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz, organizowany przez Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie

GRUDZIEŃ – Rekolekcje dla branży gastronomicznej w Sanktuarium Matki Boskiej Saletyńskiej organizowane przez Naszego duszpasterza ks. Romana Grondalskiego

  • Spotkanie opłatkowe Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content