Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz imprez Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników na rok 2012

08.01.2012 r. – WOŚP w Dobczycach

13.01.2012 r. – Olimpiada wiedzy o żywieniu i żywności. Organizator Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie

09-10.03.2012 r. – XIII Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych ,,Przysmaki Europejskich Piłkarzy”, organizowany przez Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie

13.04.2012 r. – Konkurs Szkół Gastronomicznych w Tarnowie w formule BLACK BOX

28-29.03.2012 r. – Małopolski Konkurs kucharsko-cukierniczy organizowany przez Zespół Szkół Specjalnych nr 14 w Krakowie

KWIECIEŃ – Msza Święta odprawiana w intencji całej gastronomii

  • spotkanie Wielkanocne Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników

01.06.2012 r. – Europejskie Zielone Świątki. Organizowane w Zakopanym.

03.06.2012 r. – III Festiwal Dziczyzny. Organizowany w Zajeździe Zagłoba w Jurkowie gmina Czchów

07.06.2012 r. – Procesja z udziałem kucharzy – Boże Ciało

09.09.2012 r. – Konkurs autorski ,,Smak Pstrąga w Pieninach”, II edycja

LISTOPAD – HORECA – Małopolski Puchar Szkół Gastronomicznych

  • Konkurs ,,Stół pięknie nakryty”, organizator Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie
  • Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz, organizowany przez Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie

GRUDZIEŃ – Rekolekcje dla branży gastronomicznej w Sanktuarium Matki Boskiej Saletyńskiej organizowane przez Naszego duszpasterza ks. Romana Grondalskiego

  • Spotkanie opłatkowe Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron