Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz targów w 2013 r.

Termin

Miejsce

Nazwa targów

Organizator

LUTY

luty

Brema, Niemcy

FISH INTERNATIONAL 2013 – Międzynarodowe Targi Branży Rybnej i Owoców Morza 

Expo Partner Sp. z o. o.

tel. 58 719 69 20, 710 96 85

fax 58 719 15 32

www.expopartner.pl

05-06.02

Gdańsk

FOOD-TO-GO – III Targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu

easyFairs Poland Sp. z o. o.

tel. 12 651 95 20

fax 12 651 95 22

www.easyfairs.com

11-15.02

Moskwa, Rosja

PRODEXPO 2013

XX Międzynarodowe Targi Spożywcze 

Expo Partner Sp. z o. o.

tel. 58 719 69 20, 710 96 85

fax 58 719 15 32

www.expopartner.pl

13-15.02 

Zagrzeb, Chorwacja

HOTEL & GASTROTECH 

Expo Line Sp. z o.o.

tel. 22 669 26 15

fax 22 869 97 20

www.expoline.pl

19-21.02

Warszawa

EXPO SWEET

V Targi Cukierniczo

-Lodziarskie

II SALON KAWOWY 

EZIG 

tel. 22 529 39 38

www.exposweet.pl 

26-28.02

Kołobrzeg

GASTRO-HOTEL 2013Targi wystroju

i wyposażenia obiektów noclegowych

i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii

GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak

tel. 32 376 08 60

fax 32 376 08 65

www.gastro-hotel.pl

MARZEC

08-13.03

Hamburg, Niemcy

INTERNORGA

– 87. Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa

i Cukiernictwa

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce

tel. 22 620 71 98

fax 22 245 43 42

20-22.03

Warszawa

EUROGASTRO 2013 –

XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne

MT Targi Sp. z o.o.

tel. 22 529 39 00, 529 39 50

fax 22 529 39 30

www.eurogastro.com.pl

24-26.03

Düsseldorf, Niemcy

ProWein

www.prowein.com

27-29.03

Kijów, Ukraina

HOTEL & RESTAURANT

Expo Line Sp. z o. o.

tel. 22 669 26 15

fax 22 869 97 20

www.expoline.pl

KWIECIEŃ

10-11.04

Warszawa

PACKAGING INNOVATIONS – Targi nowych rozwiązań w branży opakowań 

easyFairs

tel. 12 651 95 25

fax 12 651 95 22

www.easyfairs.pl

11-14.04

Stuttgart, Niemcy

SLOW FOOD – Targi Dobrego Smaku i Specjałów Regionalnych

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce

tel. 22 620 71 98

fax 22 245 43 42

19-21.04

Warszawa

LATO – XVIII Targi Turystyki i Wypoczynku

REGIONALIA – Targi Produktów Regionalnych

MT Targi Sp. z .o.o.

tel. 22 529 39 19

www.regionalia.com.pl

MAJ

22-24.05

Gdańsk

POLFISH – 12. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych

GASTROEXPO – 17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów

Międzynarodowe Targi Gdańskie SA

tel. 58 554 92 00

fax 58 552 21 68

www.mtgsa.com.pl

WRZESIEŃ

14-17.09

Lipsk

GÄSTE – Międzynarodowe Targi Gastronomii, Hotelarstwa i Zbiorowego Żywienia 

Targi Lipskie Polska Sp. z o.o.

Tel./fax 22 414 44 71

www.targilipskie.pl

23-26.09

Poznań

POLAGRA-FOOD

– Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych i Gastronomii

POLAGRA GASTRO

– Międzynarodowe Targi Gastronomii

INVEST-HOTEL

– Targi Wyposażenia Hoteli

Międzynarodowe Targi Poznańskie

tel. 61 869 25 93

fax 61 869 29 55

www.polagra-food.pl

PAŹDZIERNIK

02-04.10

Warszawa

WORLDHOTEL

VI Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych

MT Targi Sp. z o.o. 

tel. 22 529 39 00, 529 39 50

www.mttargi.pl

05-09.10

Kolonia, Niemcy

ANUGA 2013 – Międzynarodowe Targi Spożywcze

Expo Partner Sp. z o. o.

tel. 58 719 69 20, 710 96 85

fax 58 719 15 32

www.expopartner.pl

11-13.10

Łódź

NATURA FOOD – Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej

Międzynarodowe Targi Łódzkie

Sp. z o. o.

tel. 42 638 62 85

www.mtl.lodz.pl

19-22.10

Stuttgart, Niemcy

SÜDBACK – Specjalistyczne Targi Rzemiosła Piekarsko

-Cukierniczego 

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce

tel. 22 620 71 98

fax 22 245 43 42

LISTOPAD

13-15.11

Kraków

HORECA

21. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii;

GASTROFOOD

– 12. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii;

ENOEXPO

– 11. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie

Targi w Krakowie Sp. z o.o.

tel. 12 644 59 32, 644 81 65

fax 12 644 61 41

www.targi.krakow.pl

         

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron