Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz targów w 2017 r.

Termin

Miejsce

Nazwa targów

Organizator

LUTY

8-9.02

Gdańsk, Hala Amber Expo

FOOD-to-GO – 7. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii

Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32
fax 12 644 61 41
www.foodtogo.pl

16-19.02

Praga, Czechy

TOP GASTRO & HOTEL – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii

Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl

26.02-1.03

Warszawa

EXPO SWEET 2017

Expo Sweet EZIG
www.exposweet.pl

MARZEC

7-9.03

Nadarzyn, Warszawa

FOOD MARKET COURT 2017 – Specjalistyczne Targi Spożywcze

tel. 22 721 60 62
fax 22 721 60 63
www.foodmarketcourt.pl

8-10.03

Kołobrzeg

GASTRO-HOTEL 2017 – Targi wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych

i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii

GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak
tel. 32 376 08 60
fax 32 376 08 65
www.gastro-hotel.pl

17-21.03

Hamburg, Niemcy

INTERNORGA – Międzynarodowe Targi Cateringu i Żywności

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce
tel. 22 620 71 98, 620 72 98
fax 22 245 43 42

19-21.03

Düsseldorf, Niemcy

ProWein

www.prowein.com

marzec

Londyn, Wielka Brytania

IFE 2017 – Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów

Expo Partner Sp. z o.o.
tel. 58 719 69 20, 710 96 85
fax 58 719 15 32
www.expopartner.pl

KWIECIEŃ

5-7.04

Warszawa

EUROGASTRO 2017 – 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne
WORLDHOTEL – 10. Międzynarodowe Targi Wyposażenie Obiektów Noclegowych

MT Targi Polska
tel. 22 529 39 33, fax 22 529 39 30
www.eurogastro.com.pl, www.mttargi.pl

11-13.04

Warszawa

WORLDFOOD WARSAW 2017 – IV Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów

Lentewenc Sp. z o.o. 
tel. 22 395 66 93
www.worldfood.pl

25-26.04

Ostróda

MAZURY HoReCa Festiwal Smaków

Expo Mazury
tel. +48 601 610 377
www.mazuryhoreca.pl

MAJ

11-14.05

Nadarzyn, Warszawa

WARSAW GASTRO SHOW 2017 – Międzynarodowe Targi Gastronomiczne

Ptak Warsaw Expo
tel. +48 513 025 598, 513 025 168
www.warsawexpo.eu

CZERWIEC

2-4.06

Wrocław

PYSZNA POLSKA – Targi Gastronomiczno-Hotelarskie Magdy Gessler 2017

MB Business Service Sp. z o. o.
tel. 515 515 010
www.wroctargi.pl

7-9.06

Gdańsk

POLFISH – 14. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych
FOODEXPO – Targi Spożywczo-Gastronomiczne

Międzynarodowe Targi Gdańskie S.A.
tel. 58 554 93 62
fax 58 554 92 11
www.mtgsa.com.pl

WRZESIEŃ

25-28.09

Poznań

POLAGRA-FOOD – Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA GASTRO – Międzynarodowe Targi Gastronomii

INVEST-HOTEL
– Targi Wyposażenia Hoteli

Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
tel. 61 869 20 00
fax 61 869 29 99
www.mtp.pl

PAŹDZIERNIK

7-11.10

Kolonia, Niemcy

ANUGA – Międzynarodowe Targi Spożywcze

www.anuga.com

20-24.10

Mediolan, Włochy

HOST

Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl

27-28.10

Warszawa

WINE EXPO POLAND & WARSAW OIL FESTIVAL

www.wineexpopoland.pl
www.warsawoilfestival.pl

LISTOPAD

15-17.11

Kraków

HORECA – 25. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii;

GASTROFOOD
– 16. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii;
ENOEXPO
– 15. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie

Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.targi.krakow.pl

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron