Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz targów w 2018 r.

Termin Miejsce Nazwa Targów Organizator
LUTY
3-7.02 Stuttgart,
Niemcy
NTERGASTRA
Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii

Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce
tel. 22 620 72 98

6-7.02 Gdańsk,
Hala Amber Expo
FOOD-to-GO
8. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32
fax 12 644 61 41
www.foodtogo.pl
25-28.02 Warszawa EXPO SWEET 2018

Expo Sweet EZIG
www.exposweet.pl

27.02-1.03 Nadarzyn, Warszawa WARSAW GASTRO SHOW 2018
Międzynarodowe Targi Gastronomiczne

tak Warsaw Expo
tel. + 48 518739124
www.warsawgastroshow.pl
www.warsawexpo.eu

27.02-2.03 Brno, Czechy INTECO
Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii

Expo Line Sp. z o. o.
tel. +48604513 808
www.expoline.pl

MARZEC
5-8.03 Londyn, Wielka Brytania HOTELYMPIA
Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii

Expo Line Sp. z o. o.
tel. +48604513 808
www.expoline.pl

7-9.03 Kołobrzeg GASTRO-HOTEL 2018
Targi wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii

GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak
tel. 32 376 08 60
fax 32 376 08 65
www.gastro-hotel.pl

9-13.03 Hamburg, Niemcy

INTERNORGA
Międzynarodowe Targi Cateringu i Żywności

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce
tel. 22 620 71 98,
620 72 98
fax 22245 43 42

11-13.03 Katowice GASTROSILESIA
V Targi Technologii Przetwórstwa Spożywczego
tel. +48 606 298 163
www.gastrosilesia.pl
18-20.03 Düsseldorf, Niemcy ProWein www.prowein.com
21-23.03 Warszawa

EUROGASTRO 2018
22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne

WORLDHOTEL 
11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych

MT Targi Polska
tel. 22 529 39 33
www.mttargi.pl, www.mttargi.pl

KWIECIEŃ
10-12.04 Warszawa WORLDFOOD WARSAW 2018 – V Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów

Lentewenc Sp. z o.o.
tel.22 395 66 93
www.worldfood.pl

17-18.04 Ostróda  MAZURY HoReCa Expo Mazury S.A.
tel. (89) 506 58 00
www.mazuryhoreca.pl
MAJ
8-10.05 Poznań POLAGRA FOOD – Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych

Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
tel. 61 869 20 00
fax 61 869 29 99
www.mtp.pl

24-26.05 Nadarzyn, Warszawa WARSAW FOOD EXPO – Międzynarodowe Targi Żywności

Ptak Warsaw Expo
tel. +48513025598
www.warsawfoodexpo.pl

PAŹDZIERNIK
1-4.10 Poznań

POLAGRA GASTRO – Międzynarodowe Targi Gastronomii
INVEST-HOTEL – Targi Wyposażenia Hoteli

Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
tel. 61 869 20 00
fax 61 869 29 99
www.wineexpopoland.pl

26-27.10 Warszawa WINE EXPO POLAND & WARSAW OIL FESTIVAL

www.wineexpopoland.pl
www.warsawoilfestival.pl

LISTOPAD
7-9.11 Kraków

HORECA
26. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii;

GASTROFOOD
17. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii;

ENOEXPO
16. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie

Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.targi.krakow.pl

11-15.11 Paryż, Francja EQUIPHOTEL 
Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii

Expo Line Sp. z o. o.
tel. +48 604513 808
www.expoline.pl

Ostróda

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content