Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów

Tegoroczna edycja Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów odbędzie się 7 października w EXPO XXI w Warszawie. Wydarzenie ma na celu przede wszystkim wymianę wiedzy i doświadczeń zawodowych. Jest wspaniałą okazją do odkrycia inspiracji i dobrych praktyk od tak uznanych szefów jak m.in. Karol Okrasa, Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński. Kongres jest też w oczach branży nieformalnym świętem polskiej gastronomii!

Sektor gastronomiczny należy do rozdrobnionych, ale tworzą go ludzie kolorowi, odważni i kreatywni. 7 października gastronomia będzie obchodzić swoje nieoficjalne święto, spotykając się na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów. Od lat jakościowy merytoryczny program wydarzenia i bogata reprezentacja dostawców produktów i rozwiązań przyciągają szerokie rzesze przedstawicieli branży gastronomicznej.  

Na Kongresie mamy okazję spotkać się z szefami kuchni, restauratorami, kucharzami, menedżerami restauracji oraz właścicielami kawiarni i cukierni, by spojrzeć wspólnie i pewnie w przyszłość. Nasze wydarzenie łączy unikatową na polskim rynku HoReCa formułę konferencji i targów, ale przede wszystkim dostarcza branży gastronomicznej platformę spotkań i wymiany myśli  – mówi Agnieszka Huszczyńska z ramienia KSKiR.

W ramach programu nadchodzącej edycji Kongresu wystąpi silna reprezentacja inspirujących mówców, m.in. Karol Okrasa, Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński. Zaplanowano też debaty poświęcone gorącym tematom, takim jak praca w gastronomii oczami młodych kucharzy, zderzenie świata influencerów i restauratorów oraz wypaleniu zawodowemu w gastronomii, o którym niechętnie się mówi, ale niestety wydaje się ono zjawiskiem nagminnym. Organizatorzy zaplanowali debaty w nowej, bardziej interaktywnej formule. Po każdej z nich będzie można zadawać pytania uczestnikom i wchodzić z nimi w dyskusję. Po raz pierwszy organizatorzy Kongresu oddają też głos młodemu pokoleniu.

Dotąd słuchaliśmy, co starsi mają im do zarzucenia. Jesteśmy gotowi poznać punkt widzenia młodych – komentuje Agnieszka Huszczyńska.

Udział w kongresie jest bezpłatny dla  przedstawicieli gastronomii. Wydarzenie ma charakter zamknięty i jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla szefów kuchni, kucharzy, restauratorów, menedżerów restauracji oraz właścicieli kawiarni i cukierni. Dlatego rejestracja uczestników Kongresu, która ruszy w kwietniu, jest obowiązkowa. Wszystkie informacje oraz panel rejestracyjny zainteresowani znajdą na stronie: www.kongresszefowkuchni.pl.  Patronatami medialnymi Kongres objęły Przegląd Gastronomiczny, Restaurant Management, Horeca Trends, Raport Restauratora, Przegląd Piekarski i Cukierniczy, Food Service, Papaja, Horeca Business Club, Restauracja, Portal Spożywczy, Poradnik Restauratora i Szef Kuchni.

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Rośnie rola własnych wypieków w gastronomii

Współczesna gastronomia przeżywa prawdziwy renesans świeżych, jeszcze ciepłych wypieków prosto z pieca, które stają się coraz ważniejszym elementem oferty restauracji, kawiarni czy nawet hoteli. Trend

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron