Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Winterhalter na międzynarodowych targach gastronomicznych: nie sposób nas nie zauważyć!

Targi EuroGastro dedykowane profesjonalistom branży HoReCa, co roku przyciągają czołowych przedstawicieli branży gastronomicznej z całej Europy. Tegoroczna edycja była wyjątkowa nie tylko pod względem frekwencji, ale także dzięki imponującej obecności Winterhaltera. Nasze stoisko, największa jak dotąd aranżacja przestrzeni, stało się obowiązkowym punktem na mapie targów. Rozmach, nowoczesny design i różnorodność stref tematycznych sprawiły, że nie sposób było przejść obok obojętnie. Czy jesteśmy zadowoleni? Tak, bardzo.

Stoisko podzielone na kilka stref – każdy znalazł coś dla siebie

Przestrzeń została zaprojektowana tak, by odpowiadać na potrzeby różnych grup odwiedzających. Strefa ekspozycyjna przyciągnęła restauratorów, hotelarzy i szefów kuchni, którzy mieli okazję zobaczyć najnowsze technologie Winterhalter w akcji. Prezentowaliśmy nasze flagowe zmywarki oraz innowacyjne rozwiązania w zakresie higieny i optymalizacji kosztów w gastronomii.

Z kolei w strefie restauracyjnej prawdziwe show dał Łukasz Konik, który wraz z Adamem Wawerem nie tylko gotował na najwyższym poziomie, ale też udowadniał, że dobra kuchnia zaczyna się od czystych naczyń. Nie zabrakło kulinarnej gwiazdy – kaczka w jego wykonaniu zdobyła uznanie nawet najbardziej wymagających gości!

Miłośnicy wina znaleźli swoją przystań w strefie Win Niemieckich, gdzie rozmowy o idealnym szkle do serwowania trunków przeplatały się z degustacjami. Nie można zapomnieć o strefie spotkań, w której przez cały czas tętniło życie. Znajomi, klienci i partnerzy marki Winterhalter wpadali porozmawiać, wymienić się doświadczeniami i podyskutować o przyszłości gastronomii.

Nagroda Expo 2025 Quality & Innovation dla Winterhaltera!

Nasze innowacyjne podejście i nieustanne dążenie do doskonałości zostały docenione – Winterhalter otrzymał nagrodę Expo 2025 Quality & Innovation. Prestiżowe wyróżnienie odebrała na scenie Joanna Sobczyk, Prezes Winterhalter Polska, podkreślając, że nowoczesne technologie i najwyższa jakość to fundamenty, na których marka buduje swoją pozycję na rynku.

Sukces na całej linii

EuroGastro 2025 pokazało, że Winterhalter nie tylko wyznacza standardy w dziedzinie profesjonalnego mycia naczyń, ale również buduje silne relacje z branżą gastronomiczną. Targi były dla nas doskonałą okazją do zaprezentowania innowacji, inspirujących rozmów i spotkań z partnerami. Już teraz zapraszamy na nasze stoiska podczas kolejnych ważnych imprez dla branży gastronomicznej, które w tym roku są jeszcze przed nami!

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Rośnie rola własnych wypieków w gastronomii

Współczesna gastronomia przeżywa prawdziwy renesans świeżych, jeszcze ciepłych wypieków prosto z pieca, które stają się coraz ważniejszym elementem oferty restauracji, kawiarni czy nawet hoteli. Trend

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron