Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni

Kongres Szefów Kuchni 2019

8 listopada 2020, EXPO XXI, Warszawa

Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie szefów kuchni w Polsce. W tym roku wydarzenie przeniesione zostało na listopad. W jego trakcie szefowie będą mieli możliwość wysłuchania wielu ważnych prelekcji, wymienienia się doświadczeniami oraz zapoznania się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa.

W tym roku, jak nigdy dotąd, potrzebujemy w gastronomii wzajemnego wsparcia, poczucia wspólnoty i solidarności, a także po prostu bycia razem, spotkania się i oderwania na chwilę od trudnych spraw roku 2020. Dlatego tegoroczna edycja Kongresu Szefów Kuchni dobywa się pod hasłem: Dzień Szefowskiej Wspólnoty.

Rozumiejąc silną potrzebę spotkania oraz omówienia wielu ważnych i pilnych tematów, organizatorzy nie zapomnieli jednocześnie o nowych wymogach bezpieczeństwa. Z powodu reżimu sanitarnego ograniczona została ilość powierzchni przeznaczonej na część ekspozycyjną. Znacząco zwiększona została natomiast powierzchnia przeznaczona dla słuchaczy biorących udział w części merytorycznej. Pomimo tych zabiegów w jednym momencie na sali plenarnej przebywać będzie mogło jedynie 300 słuchaczy. Dotychczas mówcy w trakcie Kongresu mieli możliwość zwracania się do publiczności liczącej nawet 900 osób.

Dlatego zamiast jednego programu, który zazwyczaj zawierał około 9 wystąpień, w tym roku organizatorzy proponują aż 3 bloki tematyczne, z których każdy zawiera aż 8 wystąpień. Bloki podzielone zostały na 3 kategorie.

BLOK ZIELONY poświęcony trendom odbędzie się w godzinach 8:00 – 11:30

BLOK CZERWONY poświęcony technikom zarządzania odbędzie się w godzinach 12:00 – 15:30

BLOK POMARAŃCZOWY poświęcony zagadnieniom związanym z kreatywnością odbędzie się w godzinach 16:00 – 19:30

W ten sposób przez cały dzień pełnego programu prelekcji będzie mogło na żywo wysłuchać w sumie 900 uczestników. Po każdym bloku nastąpi pełna dezynfekcja widowni. Przed i po wysłuchaniu prelekcji słuchacze będą mogli pozostawać w części ekspozycyjnej. Ze względu na ograniczenia w możliwości przyjęcia uczestników, szczególnie istotna będzie w tym roku kolejność zgłoszeń.

Rozwój wydarzenia możliwy jest dzięki Partnerom Kongresu, a przede wszystkim Partnerom Strategicznym, tj. Hendi, Grafen i Fine Dine.

Szczegółowy program Kongresu: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.

Udział dla szefów Kuchni i ich zastępców jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.

Rezerwacja miejsca na sali plenarnej, ze względu na ograniczenia sanitarne i wynikającą z nich konieczność odpowiedzialnego podejmowania decyzji o rezerwacji miejsc przez uczestników, aby nie blokować ich dostępności, kosztuje 22 PLN brutto.

Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni:

https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/.

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron