Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs barmański

Młodzi mistrzowie za barem

W dniach 03-04 czerwca br. w Darłowie odbędzie się konkurs barmański skierowany do uczniów wszystkich szkół o profilu hotelarsko-gastronomicznym w Polsce. Organizatorami konkursu są Stowarzyszenie Polskich Barmanów, Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku oraz hotel Jan w Darłowie – gospodarz imprezy.

Konkurs ma rangę Mistrzostw Polski w kategorii „Fancy Mocktail ” – drink bezalkoholowy. Organizatorzy przewidują udział ok. 60 uczestników w przedziale wiekowym 15-18 lat, którzy wraz z kadrą nauczycielską powalczą o tytuły indywidualnego oraz drużynowego Mistrza Polski 2013. O udziale w konkursie decydujące znaczenie będzie miała kolejność zgłoszeń.
Formularze zgłoszeniowe ukażą się na stronach SPB w dniu 15.04.2013 r. o godz. 09.00 i będą otwarte do dnia 05.05.2013 r.

Mistrzostwa Polski Młodych Barmanów są odpowiedzią na szerokie zainteresowanie szkół hotelarsko-gastronomicznych konfrontacją doświadczeń i umiejętności uczniów, którzy w przyszłości wiążą swoje plany zawodowe z wykonywaniem pracy profesjonalnego barmana na najwyższym światowym poziomie. Udział Stowarzyszenia Polskich Barmanów daje gwarancję niezależnej, profesjonalnej oceny umiejętności zawodowych w/g standardów International Bartenders Association – największej na świecie organizacji barmańskiej zrzeszającej Stowarzyszenia oraz Gildie z 60 krajów świata. Dodatkową atrakcją będą szkolenia i prezentacje najnowszych światowych trendów w miksologii, przygotowane przez firmy partnerskie Stowarzyszenia (MONIN, PERIER, HAMILTON BEACH, TYMBARK).

Szczegółowe informacje i regulamin konkursu dostępne są na stronach Stowarzyszenia: www.spb-pba.org.pl
Zachęcamy do udziału!

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron