Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs barmański

Młodzi mistrzowie za barem

W dniach 03-04 czerwca br. w Darłowie odbędzie się konkurs barmański skierowany do uczniów wszystkich szkół o profilu hotelarsko-gastronomicznym w Polsce. Organizatorami konkursu są Stowarzyszenie Polskich Barmanów, Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku oraz hotel Jan w Darłowie – gospodarz imprezy.

Konkurs ma rangę Mistrzostw Polski w kategorii „Fancy Mocktail ” – drink bezalkoholowy. Organizatorzy przewidują udział ok. 60 uczestników w przedziale wiekowym 15-18 lat, którzy wraz z kadrą nauczycielską powalczą o tytuły indywidualnego oraz drużynowego Mistrza Polski 2013. O udziale w konkursie decydujące znaczenie będzie miała kolejność zgłoszeń.
Formularze zgłoszeniowe ukażą się na stronach SPB w dniu 15.04.2013 r. o godz. 09.00 i będą otwarte do dnia 05.05.2013 r.

Mistrzostwa Polski Młodych Barmanów są odpowiedzią na szerokie zainteresowanie szkół hotelarsko-gastronomicznych konfrontacją doświadczeń i umiejętności uczniów, którzy w przyszłości wiążą swoje plany zawodowe z wykonywaniem pracy profesjonalnego barmana na najwyższym światowym poziomie. Udział Stowarzyszenia Polskich Barmanów daje gwarancję niezależnej, profesjonalnej oceny umiejętności zawodowych w/g standardów International Bartenders Association – największej na świecie organizacji barmańskiej zrzeszającej Stowarzyszenia oraz Gildie z 60 krajów świata. Dodatkową atrakcją będą szkolenia i prezentacje najnowszych światowych trendów w miksologii, przygotowane przez firmy partnerskie Stowarzyszenia (MONIN, PERIER, HAMILTON BEACH, TYMBARK).

Szczegółowe informacje i regulamin konkursu dostępne są na stronach Stowarzyszenia: www.spb-pba.org.pl
Zachęcamy do udziału!

Aktualności

French Food Experience

W klimatycznej willi na warszawskim Mokotowie 13 czerwca swoje produkty zaprezentowali francuscy producenci żywności – wędlin, serów, przetworów z kaczki, ostryg oraz czekolady i kawy.

Przegląd Gastronomiczny 03/2025

Nowy Numer „PG” 3/2025 Ogródki gastronomiczne – Adrianna Lotolc, Antoni Maruniewicz     2 Fakty i mity na temat kaszy            4 Substytuty mięsa nie są prawdziwą

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron