Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Primerba Cup 2013

Wygraj konkurs Primerba Cup 2013 i zawalcz o Kulinarny Puchar Polski

Do 25 maja można zgłaszać swoje receptury do ósmej już edycji Ogólnopolskiego Konkursu Primerba Cup. Startują drużyny dwuosobowe: szef kuchni i pomocnik, pracujący na terenie Polski.

Receptury zakwalifikowane przez jury wezmą udział w kolejnym etapie, czyli półfinale. Całą rywalizację zakończy finał, rozegrany 23 września br. podczas Międzynarodowych Targów Polagra Gastro – mówi Elżbieta Gizińska, przedstawiciel Organizatora.

Temat konkursu to w tym roku:
„Przystawka ciepła, przygotowana ze śledzia zielonego surowego, z dodatkiem śliwek w dowolnej postaci oraz chrzanu;
danie główne z dowolnego elementu tuszki królika, komosy ryżowej, szynki dojrzewającej, żurawiny oraz Ramy Cremefine Fraiche 24%”.

Zarówno przystawka, jak i danie główne, muszą być przygotowane z udziałem minimum jednego rodzaju PRIMERBY KNORR, czyli wyselekcjonowanej kompozycji świeżych ziół, przypraw, grzybów lub warzyw z olejem roślinnym oraz dodatkiem soli. Na rynku dostępnych jest wiele wariantów smakowych Primerby, m.in. bazyliowa, pesto, czosnkowa czy prowansalska.

Zgłoszenia: receptury wraz ze zdjęciem potraw, należy przesyłać na adres: ufs.poland@unilever.com.
Regulamin konkursu dostępny jest na stronie www.unileverfoodsolutions.pl.

Atrakcyjne nagrody

Dla zwycięskiego teamu przewidziane są cenne nagrody. Szef zespołu otrzyma tytuł Mistrza Primerba Cup 2013, czek o wartości 10 000 PLN oraz – co bardzo istotne – nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2014. W ręce jego pomocnika powędruje mikser Artisan firmy KitchenAid.

Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solutions Polska, od dwudziestu lat obecny na polskim rynku, gdzie oprócz oferowania produktów wspiera talenty kulinarne i dba o poziom polskiej gastronomii.

Sponsorzy konkursu: Vivamix, Eva-Tec, Grapil.

Informacji dla mediów udziela:

Janina Śliwa
Unilever Food Solutions
Senior Public Relations Specialist
North-Eastern Europe
61 876 4 317
Janina.Sliwa@unilever.com

Aktualności

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kwiaty na talerzach!

Tegoroczna, siódma już edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych odbędzie się w dniach 16-17 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. W tym roku wydarzenie odbędzie

IX Konkurs Polskich Win

Już po raz dziewiąty startuje Konkurs Polskich Win, organizowany przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Wydarzenie odbędzie się w dniach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron