Producent profesjonalnych pieców gastronomicznych, partner ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Czas na rybę!” – firma UNOX Polska – ufundował dodatkowe, atrakcyjne nagrody dla uczestników kulinarnych zmagań na Zamku w Niemodlinie.
Tematem wiodącym konkursu jest karp opolski.
Trwają zapisy do profesjonalnego konkursu kulinarnego „Czas na rybę!, który odbędzie się w pierwszy weekend października 2022 roku na Zamku Książęcym w Niemodlinie. Uczniowie mogą się zgłaszać do 11 września, a czas rekrutacji dla kucharzy mija 15 września.
Szczegóły i regulaminy pod linkiem: http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia
W imieniu organizatorów zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie, tym bardziej że można wygrać interesujące nagrody:
- Na szefów kuchni czeka wycieczka do Włoch. Laureaci trzech pierwszych miejsc pojadą do fabryki pieców UNOX w Padwie.
- Natomiast dla trzech najlepszych drużyn w rywalizacji uczniów szkół gastronomicznych, zostaną zorganizowane warsztaty kulinarne z wykorzystaniem pieców UNOX.
![](https://przeglad-gastronomiczny.pl/wp-content/uploads/2022/06/fot2_20211003_0053-1024x682.jpg)
Tematem wiodącym konkursu „Czas na rybę!” jest karp opolski. Głównymi organizatorami wydarzenia są Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna” oraz Szef Kuchni Kamil Klekowski. Partnerem merytorycznym jest stowarzyszenie Euro-Toques Polska. W jury konkursu zasiadali m.in.: Iwona Niemczewska, Kurt Scheller, Jean Bos, Tomasz Smoczyk, Jarosław Walczyk, Krzysztof Szulborski, Jarosław Uściński, Wojciech Harapkiewicz i Marcin Soból. Pełen skład jury tegorocznej, piątej edycji będzie znany już niebawem.
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.