Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs na najlepszą szarlotkę. Zgłoszenia tylko do 31 stycznia!

Szarlotka to jedno z najbardziej popularnych i smakowitych polskich ciast. Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.) informuje o rozpoczęciu konkursu dla wszystkich firm, które wypiekają ten rodzaj ciasta: cukierni, restauracji, kawiarni, barów.

Celem projektu Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka jest zwiększenie spożycia krajowych owoców i warzyw oraz ich przetworów, w tym produktów ekologicznych, a także produktów wytwarzanych lokalnie lub pochodzących z lokalnych surowców.

Ciasto ma być wypieczone z polskich jabłek, regionalnych, specyficznych odmian, składników obniżających wartości energetyczne, składników prozdrowotnych ponadto produkt nie może być mrożony. Szczegółowy regulamin konkursu jest dostępny na stronie: https://sitspoz.pl/promocja-konsumpcji-jablek-szarlotka/

Aby wziąć udział w konkursie należy:

1) Zrobić zdjęcie swojego wypieku

2) Wypełnić formularz zgłoszeniowy na stronie SITSpoż.: https://sitspoz.pl/konkurs-formularz/

UWAGA: Zgłoszenia przyjmowane są do 31 stycznia 2024.

Konkurs będzie przeprowadzony na Facebooku SITSpoż.: https://www.facebook.com/events/830005592204022/?active_tab=discussion

Zgłaszający się do konkursu otrzymają książkę „Turystyka ze smakiem”.

Zwycięzca konkursu zostanie ogłoszony w czasopismach branżowych (w tym również w „Przeglądzie Gastronomicznym”), na stronie internetowej i mediach społecznościowych SITSpoż. i „Przeglądu” oraz na uroczystym Balu Charytatywnym Polskiej Gastronomi, który odbędzie się 13.02.2024 roku, gdzie zwycięzcy będą mogli zaprezentować swoją przepyszną szarlotkę.

Redakcja „PG” serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w tym smakowitym konkursie!

Projekt „Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka” jest finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Aktualności

11 lipca przypada Dzień Kebaba

Czy ten popularny fast food to już nasze drugie danie narodowe? Wszystko wskazuje na to, że tak. Według TNS OBOP kebab to najczęściej wybierany przez

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron