Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs o Złotą Kurkę

Pragniemy poinformować Państwa o zbliżającej się drugiej edycji konkursu kulinarnego o „Złotą Kurkę”, który odbędzie się 7 października 2015 od godziny 9:00 w Hotelu Vistula w Świeciu. 

Patronatem przedsięwzięcia jest ambasador marki Bonduelle Szef Kuchni Tomasz Welter oraz Stowarzyszenie Kucharzy Kujaw i Pomorza.
Wydarzenie zebrało wiele pozytywnych opinii oraz zapytań o kolejną edycję. Podczas całego dnia młodzież ucząca się zawodu kucharza ma okazję między innymi poznać nowe techniki przyrządzania potraw, wymienić się opiniami z innymi uczestnikami oraz spotkać się z renomowanymi Szefami Kuchni.
Wypełniony formularz zgłoszeniowy zamieszczony na stronach internetowych Hotel Vistula (www.vistula-hotel.pl) należy wysłać na adres: konkurs@vistula-hotel.pl w terminie do 30 września 2015. Zapraszamy
!

Aktualności

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była

Druga edycja Trophée Mille Poland za nami!

22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach odbyła się druga edycja konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Poland. W konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych ekip złożonych z

Kawa – superfood na jesień

Kawa, obok herbaty i wody, należy do najpopularniejszych napojów na świecie[i]. Pijemy jej tak dużo, że gdyby ustawić wzdłuż równika 2 miliardy filiżanek – tyle,

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron