Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs o Złotą Kurkę

Pragniemy poinformować Państwa o zbliżającej się drugiej edycji konkursu kulinarnego o „Złotą Kurkę”, który odbędzie się 7 października 2015 od godziny 9:00 w Hotelu Vistula w Świeciu. 

Patronatem przedsięwzięcia jest ambasador marki Bonduelle Szef Kuchni Tomasz Welter oraz Stowarzyszenie Kucharzy Kujaw i Pomorza.
Wydarzenie zebrało wiele pozytywnych opinii oraz zapytań o kolejną edycję. Podczas całego dnia młodzież ucząca się zawodu kucharza ma okazję między innymi poznać nowe techniki przyrządzania potraw, wymienić się opiniami z innymi uczestnikami oraz spotkać się z renomowanymi Szefami Kuchni.
Wypełniony formularz zgłoszeniowy zamieszczony na stronach internetowych Hotel Vistula (www.vistula-hotel.pl) należy wysłać na adres: konkurs@vistula-hotel.pl w terminie do 30 września 2015. Zapraszamy
!

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron