Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Sommelierów Polski Zachodniej

10 października 2015 stanie się dniem rywalizacji dla 18 sommelierów wykonujących swój zawód w Zachodniej Polsce. W salach poznańskiego centrum konferencyjnego Concordia Design w Poznaniu odbędą się drugie zmagania Mistrzostw Sommelierów Polski Zachodniej. Mistrzostwa mają charakter otwarty i mogą w nich startować uczestnicy, którzy pracują z winem w restauracjach, sklepach specjalistycznych czy u importerów. Poranne eliminacje, w których oceniane są wiedza teoretyczna oraz umiejętności praktyczne wyłonią trzech finalistów. Po południu najlepsi podejmą walkę przed publicznością. Jakie niespodzianki przygotuje w tym roku Piotr Kamecki, prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich? Tym bardziej, że walka może być zacięta. Adam Tomczak, który będzie bronił podium, zdobytego w poprzednim roku? Czy może Łukasz Głowacki, który jako jeden z nielicznych w Polsce posiada tytuł ASI International Diploma? Bez wątpienia wszyscy sommelierzy, podczas tegorocznych Mistrzostw, zmierzą się ze swoimi słabościami i kolegami rywalami. Tegoroczne Mistrzostwa Sommelierów Polski Zachodniej 2015 sponsorują: Cisowianka Perlage, Concordia Design, Partner Center, Mielżyński, Vininova, The Fine Food Group oraz Dom Szampana. Patronat medialny nad tegoroczną edycją Mistrzostw Sommelierów Polski Zachodniej objęli Winicjatywa oraz Przegląd Gastronomiczny.

 

Kontakt:
Norbert Brzoza
502-360-227
marketing@sommelierzy.pl

Aktualności

Kalifornijska jakość i lata doświadczenia

Carlo Rossi, największa marka wina w Polsce[1], zaskakuje nowościami produktowymi. Razem z mistrzem winiarstwa Darrenem Procsalem wprowadza na rynek linię Winemaker’s Selection. Ta wyjątkowa kolekcja

Wystawa CLEVERFOOD. For everyone

Już 1 lutego w Centrum Nauki Experyment zostanie zainaugurowana wystawa CLEVERFOOD for everyone. Jest ona efektem pracy międzynarodowego zespołu ekspertów z Ecsite (Europejska sieć centrów nauki i muzeów),

Polska nad Porterem Bałtyckim

W ciągu ostatnich 20 lat liczba porterów bałtyckich warzonych co roku w Polsce zwiększyła się kilkunastokrotnie, a sam styl zaczął wyróżniać polskich piwowarów w świecie. Przypadająca

Soft&Sweet Inspiration Day

Firma Primulator zaprasza wszystkich właścicieli cukierni, kawiarni, piekarni oraz sklepów convenience na wyjątkowe wydarzenie – Soft&Sweet Inspiration Day, które odbędzie się 4-5 lutego 2025 roku w

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content