Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Sommelierów Polski Zachodniej

10 października 2015 stanie się dniem rywalizacji dla 18 sommelierów wykonujących swój zawód w Zachodniej Polsce. W salach poznańskiego centrum konferencyjnego Concordia Design w Poznaniu odbędą się drugie zmagania Mistrzostw Sommelierów Polski Zachodniej. Mistrzostwa mają charakter otwarty i mogą w nich startować uczestnicy, którzy pracują z winem w restauracjach, sklepach specjalistycznych czy u importerów. Poranne eliminacje, w których oceniane są wiedza teoretyczna oraz umiejętności praktyczne wyłonią trzech finalistów. Po południu najlepsi podejmą walkę przed publicznością. Jakie niespodzianki przygotuje w tym roku Piotr Kamecki, prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich? Tym bardziej, że walka może być zacięta. Adam Tomczak, który będzie bronił podium, zdobytego w poprzednim roku? Czy może Łukasz Głowacki, który jako jeden z nielicznych w Polsce posiada tytuł ASI International Diploma? Bez wątpienia wszyscy sommelierzy, podczas tegorocznych Mistrzostw, zmierzą się ze swoimi słabościami i kolegami rywalami. Tegoroczne Mistrzostwa Sommelierów Polski Zachodniej 2015 sponsorują: Cisowianka Perlage, Concordia Design, Partner Center, Mielżyński, Vininova, The Fine Food Group oraz Dom Szampana. Patronat medialny nad tegoroczną edycją Mistrzostw Sommelierów Polski Zachodniej objęli Winicjatywa oraz Przegląd Gastronomiczny.

 

Kontakt:
Norbert Brzoza
502-360-227
marketing@sommelierzy.pl

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron