Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Książka „Italia najlepsze potrawy pod słońcem”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, propagatorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Italia najlepsze potrawy pod słońcem.” Jej celem jest pokazanie różnorodności dań pochodzących z rozmaitych regionów oraz edukacja na temat kuchni włoskiej.

 „Italia najlepsze potrawy pod słońcem” to książka zawierająca 30 receptur przygotowanych przez Giancarlo Russo, propagatora kuchni włoskiej w branży HoReCa oraz Zbigniewa Sonika, szefa kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie. Przepisy podzielone na sekcje: antipasti, À La Pizza, pasty/risotto oraz desery przyporządkowane zostały do regionów Włoch, dzięki czemu autorzy zabierają nas, czytelników w niezwykłą kulinarną podróż po Piemoncie, Emilii Romana, Puglii, Trentino Alto Adige, południowych i środkowych Włoszech, Wenecji, Rzymie, Kalabrii, Lacjum, Kampanii, Veneto, Toskanii czy też słonecznej Sycylii.

 – „Italia najlepsze potrawy pod słońcem” to publikacja prezentująca potrawy, które sprawią, że czytelnicy poczują wyjątkowość kuchni włoskiej – mówi Giancarlo Russo. – Od blisko 25 lat przekazuję wiedzę, pokazuję różnorodność kultury włoskiej oraz prowadzę warsztaty kulinarne. Zachęcam do poznania jej unikalności i kultywowania prostoty – dodaje.

Książka została wzbogacona o ciekawostki, jak poszczególne składniki wpisują się w najnowsze trendy oraz o propozycje kreatywnych i nowoczesnych rozwiązań w branży gastronomicznej. Czytelnicy znajdą w niej również aktualną ofertę szkoleń prowadzonych w Akademii Inspiracji MAKRO.

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron