Szanowni Państwo,
Z przyjemnością informujemy o planowanej na 17.04.2018 roku konferencji organizowanej przez Uczelnię – Szkołę Główną Turystyki i Rekreacji.
KULINARIA W KSZTAŁTOWANIU PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
TEORIA I PRAKTYKA
Cel konferencji:
Celem konferencji jest integracja środowiska naukowców zajmujących się tematyką produktu turystycznego o charakterze kulinarnym, przedstawienie współczesnych poglądów na temat stanu i perspektyw rozwoju turystyki kulinarnej, zaprezentowanie zagadnień teoretycznych, możliwości i ograniczeń w warunkach polskich oraz zwrócenie uwagi na dobre praktyki z zagranicy. Konferencja będzie także okazją do spotkania się i zaprezentowania potencjału rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce.
Zagadnienia:
- Miejsce kulinariów w turystyce.
- Kulturowa wartość kulinarnego produktu turystycznego
- Obiekt hotelarski na szlaku kulinarnym
- Przykłady produktów
- Tworzenie innowacyjnych produktów turystycznych
- Organizacja i zarządzanie szlakiem kulinarnym
- Turystyka kulinarna w Polsce i na świecie
- Produkt turystyczny jako wydarzenie.