Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kulinarny Rajd Mistrzów 2022

Jubileuszowy, dziesiąty ogólnopolski konkurs kulinarny  Kulinarny Rajd Mistrzów po raz ósmy zagości w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska. Impreza odbędzie się 28 października 2022 roku w Haston Congress Center we Wrocławiu.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.

Zgłoszenia można nadsyłać do 19 października 2022, do godz: 24.00.

NAGRODY

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 28 października o godzinie 9.00, a zakończą około godziny 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe, za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.

TEMAT KONKURSU

Konkurencja główna

Przekąska:

Filet z sandacza + dowolny zestaw minimum trzech ziół charakterystycznych dla naszego kraju

Danie główne:

Schab/comber cielęcy z/k (cielęcina mleczna) + owoc rokitnika i/lub dereń (dopuszcza się owoce mrożone).

Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.   

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny – Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia na formularzu na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe:

Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721,

mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63.

Zgłoszenia do dnia: 19 październik 2022, do godz: 24.00.

Zapraszamy! Wstęp wolny.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

REGULAMIN

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron