Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zaproszenie na warsztaty Sushi MasterClass

Zapraszamy wszystkich specjalistów z branży gastronomicznej do wzięcia udziału w cyklu profesjonalnych szkoleń dla biznesu sushi. Podczas bezpłatnych warsztatów, Grafen Europe – dystrybutor najwyższej jakości sprzętu Suzumo – zaprezentuje nie tylko sztukę japońskiej kuchni, ale i nowe możliwości technologiczne dla jej rozwoju.

Wydarzenia Sushi MasterClass prowadzone będą przez jednego z najlepszych szefów sushi w Polsce – Pawła Trzaskowskiego, trenera kulinarnego, wykładowcę czołowych szkół gotowania, od 19 lat związanego zawodowo z gastronomią. W 2017 roku wszedł on do finału Mistrzostw Świata Sushi World Sushi Cup Japan, jest też finalistką polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. W 2019 roku dołączył do grona 50 najlepszych szefów kuchni w Polsce. Paweł Trzaskowski to także seminarzysta World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association. Posiada ,,czarny pas” sushi – Certyfikat Kuro-obi zdobyty w Tokyo. W pracy łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi.

Inspirujące spotkanie pozwoli przybliżyć historię sushi czy filozofię potrawy, ale też udowodni, jak łatwo rozwinąć biznes, wprowadzając nowe rozwiązania inwestycyjne. Szef kuchni podczas spotkania wskaże narzędzia, które optymalizują zaplecze techniczne, a tym samym zwiększają jego efektywność nawet czterokrotnie. Sushi MasterClass to też świetna okazja do degustacji i poznania efektownych form podania dania.

Przedstawiciele gastronomii, szefowie kuchni oraz właściciele restauracji czy firm cateringowych mogą osobiście przekonać się o jakości pracy urządzeń Suzumo podczas darmowych warsztatów Sushi MasterClass w 10 miastach Polski. Dotychczas warsztaty odbyły się w Szczecinie i Poznaniu. Poniżej terminy kolejnych spotkań:

  • 20.09.2022 – Warszawa
  • 22.09.2022 –Białystok
  • 04.10.2022 –Kraków
  • 06.10.2022 –Katowice
  • 18.10.2022 – Łódź
  • 20.10.2022 – Wrocław
  • 15.11.2022 –Gdańsk
  • 17.11.2022 – Toruń
  • 29.11 –Rzeszów
  • 01.12.2022 – Lublin

Lista gości jest ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.

Zapisy i dokładny kalendarz wydarzeń znajdą Państwo na:

Dodatkowe informacje o warsztatach i jakości Suzomo:

Anna Piechocka, koordynator Sushi MasterClass

+48 61 658 70 87, anna.piechocka@grafen.com

Aktualności

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była

Druga edycja Trophée Mille Poland za nami!

22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach odbyła się druga edycja konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Poland. W konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych ekip złożonych z

Kawa – superfood na jesień

Kawa, obok herbaty i wody, należy do najpopularniejszych napojów na świecie[i]. Pijemy jej tak dużo, że gdyby ustawić wzdłuż równika 2 miliardy filiżanek – tyle,

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron