Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kulinarny Talent 2016

kulinarny talent

KULINARNY TALENT 2016 – rozpoczynamy walkę o finał!

Trzy, dwa, jeden, zero… START!

Oficjalnie ogłaszamy rozpoczęcie eliminacji do konkursu „Kulinarny Talent 2016”, który odbędzie się 7 kwietnia br. podczas 20. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2016 w Centrum MT Polska (Warszawa, ul. Marsa 56c).

„Kulinarny Talent” to autorski konkurs Roberta Sowy skierowany do młodych, rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23 roku życia. To z ich grona od lat wyłaniamy prawdziwe „kulinarne perełki”. Zgodnie z przyjętą formułą warunkiem udziału w konkursie jest rekomendacja doświadczonego szefa kuchni, co w połączeniu z młodzieńczą fantazją i odwagą w łączeniu smaków, jest gwarancją wysokiego poziomu konkursu.

I Ty możesz zaprezentować swoje umiejętności w konkursie i zyskać miano „Kulinarnego Talentu”!
Jak to zrobić? To proste… Zapoznaj się z regulaminem, wypełnij formularz zgłoszeniowy, przygotuj recepturę i zdjęcie dania konkursowego.
Kompletne zgłoszenie prześlij do 13 marca br. na adres: konkurs@sowarobert.pl.

Już dziś zacznij komponować swoje autorskie danie, dzięki któremu masz szansę wygrać eliminacje i stanąć do walki o tytuł „Kulinarnego Talentu 2016”. Zmagania konkursowe oceniać będzie profesjonalne jury składające się z doświadczonych szefów kuchni oraz jury degustacyjne gwiazd.

Czekamy na Ciebie!

 

DOKUMENTY DO POBRANIA:

Regulamin do pobrania

Formularz zgłoszeniowy do pobrania

Receptura do pobrania

 

CIEKAWOSTKI Z DOTYCHCZASOWYCH EDYCJI KONKURSU
Do siedmiu edycji konkursu zgłosiło się prawie 280 chętnych, ale w finałach wystartowały tylko 84 osoby.

Gospodarzami poprzednich edycji wraz z Robertem Sową byli: Dorota Wellman, Joanna Jabłczyńska, Bartek Jędrzejak, Paweł Pochwała, Filip Chajzer i Marta Kuligowska.

Degustacyjne jury gwiazd tworzyli: Agnieszka Popielewicz, Ewa Wachowicz, Zygmunt Chajzer, Maciej Nowak, Anna Ibisz, Tomasz Szczepanik (Pectus), Dominika Gawęda i Paweł Rurak Sokal (Blue Cafe), Marta Grycan, Mateusz Borek, Bożydar Iwanow, Roman Kołtoń, Ula Chincz, Anna Popek, Michał Olszański, Tomasz Iwan, Marcin Mroczek, Joanna Racewicz, Monika Jarosińska, reżyser Filip Bajon, Odeta Moro, Weronika Książkiewicz, Paulina Smaszcz-Kurzajewska, Anna Wendzikowska i Łukasz Zagrobelny.

W jury profesjonalistów zasiadali: Jerzy Pasikowski, Teo Vafidis, Wojciech Modest Amaro, Grzegorz Łapanowski, Józek Seeletso, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Kazubski, Rafał Targosz, Marcin Budynek, Tomasz Borucki, Joanna Ochniak, Iwona Niemczewska, Liliana Filipiak, Kazimiera Staszel, Paweł Mieszała i Filip Schmidt.

Zmagania konkursowe obserwowali: Kurt Scheller, Karol Okrasa, Pascal Brodnicki, Carlos Gonzales-Tejera, Katarzyna Dowbor, Andrzej Strejlau i Piotr Adamczewski. Dwukrotnym gościem honorowym konkursu była Pani Jolanta Kwaśniewska.
Podczas konkursów zorganizowane zostały dwie akcje charytatywne, z których dochód przekazano fundacjom: „Porozumienie bez barier” (2012 rok) i „Sprzymierzeni z GROM” (2015).

Konkurs był obecny w wielu mediach, m.in.: Flesz, Gala, Party, Viva!, Playboy, TV Polsat, Pytanie na śniadanie, TVP Warszawa, Food Service, Poradnik Restauratora, Poland 100 Best Restaurants, NewsGastro.pl, Papaja.pl, Gastronomia na obcasach.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron