Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XI Festiwal Kuchni Greckiej

Teo Vafidis zaprasza do współpracy podczas

XI Festiwal Kuchni Greckiej

08 kwietnia 2016 roku

Na Jubileuszowych XX Międzynarodowych Targach EuroGastro 2016 w Warszawie

Pomysłodawcą i Organizatorem Festiwalu Kuchni Greckiej jest Teo Vafidis – Grek z pochodzenia, z zawodu ekspert i doradca kulinarny, z pasji – ambasador kultury i kuchni greckiej w Polsce, honorowy członek Chef’s Club Grecji , oraz przedstawiciel Poland Branch Office.

                                                      

Idea zorganizowania Festiwalu  Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Ten długofalowy projekt jest skierowany zarówno do  hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.

Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod „fachowym okiem” międzynarodowego kobiecego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie i oryginalnych greckich produktów.

Konkurs ten należy do  najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce.  Towarzyszą mu niezapomniane atrakcje takie, jak pokazy Sztuki Kulinarnej z całego świata,  prezentacje firm i smakowite degustacje dla wszystkich odwiedzających.

Konkurs Kulinarny Festiwalu Kuchni Greckiej nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2016 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie. Ogłoszenie wyników konkursowych, wręczenie nagród, upominków i podziękowań odbywa  się podczas Uroczystej Gali z wykwintną kolacją, będącej uwieńczeniem Festiwalu. Laureat pierwszej nagrody wyjeżdża wraz z osobą towarzyszącą na tygodniową wspaniałą wycieczkę do Grecji ufundowaną przez Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl

Na zakończenie wieczoru ma miejsce koncert Nikosa Rusketosa – lidera greckiego zespołu Orfeusz, oraz tańce w towarzystwie tłuczonych „na szczęście” talerzy.

Co roku zapewniamy również niesamowite występy innych artystów, pokazy etniczne, naukę tańców, czy spektakle teatralne.

I – Hotel Warszawianka Jachranka 2006

II – Hotel Warszawa Augustów 2007

III – Hotel Ossa Rawa Mazowiecka 2008

IV – Hotel Mazurkas Ożarów Mazowiecki 2009

V -Hotel Swing Kraków 2010

VI – Eurogastro Warszawa 2011

VII – Eurogastro Warszawa 2012

VIII – Eurogastro Warszawa 2013

IX – Eurogastro Warszawa 2014

X – Eurogastro Warszawa 2015

XI – Eurogastro Warszawa 2016

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas  XI edycji.

Z wyrazami szacunku

www.vafidis.pl

 

Regulamin Festiwalu

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron