Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Meatologia – sztuka prawdziwego mięsa 

Meatologia to firma, której głównym celem jest popularyzacja idei spożywania wysokiej jakości mięsa i steków od najlepszych światowych producentów z USA, Japonii, Argentyny i Nowej Zelandii. W restauracjach, delikatesach stacjonarnych oraz w sklepie internetowym Meatologia oferuje wyłącznie produkty z najwyższej półki. 

Kilka słów o historii  

Początki działalności Meatologii wiążą się z otwarciem pierwszego lokalu w warszawskim Wilanowie. Był to rzemieślniczy sklep mięsny, gdzie oprócz tradycyjnych lad chłodniczych ze stekami i najwyższej jakości wołowiną, unosił się zapach świeżo pieczonego mięsa w maślanym chlebie pullman… Szybko przybyło gości, więc konieczna stała się zmiana lokalizacji. Meatologia przeniosła się z Wilanowa do większego lokalu w centrum, na ul. Kruczej, gdzie powstał pierwszy pełnoprawny „steakhouse”. To zapoczątkowało nowy rozdział w historii firmy, który trwa do dziś. W restauracji na ul. Kruczej można obecnie skosztować tego, co w Meatologii najlepsze – steków z grilla z doskonałymi, autorskimi dodatkami oraz rozpływających się w ustach burgerów i kanapek z mięsem. Firma dynamicznie się rozwija, co zaowocowało otwarciem kolejnych lokali we Wrocławiu. Równolegle powstał również sklep internetowy www.meatologia.pl, dzięki któremu z każdego miejsca w kraju można zamówić najlepszej jakości mięso premium z Japonii, USA, Argentyny i Nowej Zelandii. 

Wyjątkowa oferta  

Od samego początku właściciele firmy propagują myślenie na temat spożywania mięsa: nie musi być go dużo, ale musi być najwyższej jakości. Liczy się smak i jakość to zdanie, które najlepiej opisuje filozofię Meatologii.

Meatologia to dostawca z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu biznesu restauracyjnego, dzięki czemu dobrze rozumie oczekiwania klientów, potrzeby branży i jest gotowy zaoferować najlepszy produkt w dobrej cenie. Firma stale nawiązuje relacje z doświadczonymi partnerami i jest otwarta na różne formy współpracy – nie tylko z branżą HoReCa, ale również z szeroko pojętą branżą mięsną. W dzisiejszych, niestabilnych czasach należy poszukiwać różnych rozwiązań i być przygotowanym na zmieniające się potrzeby klientów. Warto skorzystać wtedy z usług firm, które jak Meatologia, zapewnią ciągłość dostaw, elastyczne warunki i najwyższą, powtarzalną jakość produktu.  

Oferta Meatologii dla gastronomii to najwyższej jakości steki wołowe i mięsa premium. Firmę wyróżnia bogaty asortyment, w skład którego wchodzi przede wszystkim dobrze znana wołowina Black Angus prosto z argentyńskich Pampas. Jest to szczególny gatunek mięsa, który charakteryzuje się wyśmienitym smakiem, a przy tym niską ceną. Meatologia zapewnia dostępność oraz powtarzalną, najwyższą jakość tej wołowiny. Asortyment dodatkowo uzupełniony jest przez produkty trudniej dostępne w kraju. Znajdą Państwo w nim również wołowinę USDA Prime z amerykańskiego stanu Kansas czy docenianą wśród koneserów wołowinę z Kraju Kwitnącej Wiśni – japońskie Wagyu.  

Wielu klientów doceniło jakość tych produktów i czuje autentyczną różnicę w smaku mięsa, o czym świadczą m.in. pozytywne opinie w sieci oraz ciągle rozwijana współpraca z restauracjami na terenie całego kraju.  

Nowi, doświadczeni partnerzy 

Krokiem milowym dla dalszego rozwoju było nawiązanie ścisłej współpracy z wiodącym importerem, posiadającym 70-letnie doświadczenie w sprowadzaniu mięsa do Europy. Meatologia została wyłącznym przedstawicielem wspomnianej firmy w Polsce. Nawiązanie relacji z tak doświadczonym partnerem gwarantuje dostępność, najwyższą i powtarzalną jakość produktów, atrakcyjne ceny oraz stabilność i ciągłość dostaw w niepewnych czasach, jakie obecnie panują. 

Magazyn centralny z pełnym asortymentem ulokowany jest bezpośrednio w porcie w Hamburgu, co umożliwia dostawy w 72 godziny i zachowanie maksymalnych terminów przydatności do spożycia. Co jest wyjątkowo ważne, oferowane mięsa pochodzą wyłącznie z kontrolowanych hodowli i posiadają wszystkie niezbędne certyfikaty, a ich dystrybucja odbywa się w standardzie IFS (międzynarodowy i powszechnie uznawany standard bezpieczeństwa żywności opracowany w 2002 r. przez przedstawicieli niemieckiego handlu detalicznego).  

Meatologia jednakże nie spoczywa na laurach: wiosną 2023 firma rozpocznie współpracę z kolejnym dużym partnerem, który pozwoli powiększyć grono klientów detalicznych i dotrzeć ze swoją ofertą do wielu miast w Polsce. 

Podsumowując, oferta Meatologii dla gastronomii to: 

  • najwyższej jakości, certyfikowana wołowina z Japonii, Argentyny i USA,
  • dopracowane przez lata pastrami wołowe oraz z indyka,
  • autorskie sosy, pikle i dodatki domowej produkcji. 

Meatologia gwarantuje powtarzalną jakość, niezapomniany smak oraz atrakcyjne rabaty dla stałych partnerów. Filozofia firmy cały czas pozostaje niezmienna i opiera się na sprzedaży wysokiej jakości mięsa zarówno w formie steków podawanych w restauracji, jak i ciętych, pakowanych próżniowo do przygotowania w domu. 

Zapraszamy do współpracy zarówno restauracje, jak i dystrybutorów zaopatrujących restauracje i sklepy.

Pełna oferta dostępna na: www.meatologia.pl

Artykuł powstał we współpracy z firmą Meatologia 

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron