Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Meatologia – sztuka prawdziwego mięsa 

Meatologia to firma, której głównym celem jest popularyzacja idei spożywania wysokiej jakości mięsa i steków od najlepszych światowych producentów z USA, Japonii, Argentyny i Nowej Zelandii. W restauracjach, delikatesach stacjonarnych oraz w sklepie internetowym Meatologia oferuje wyłącznie produkty z najwyższej półki. 

Kilka słów o historii  

Początki działalności Meatologii wiążą się z otwarciem pierwszego lokalu w warszawskim Wilanowie. Był to rzemieślniczy sklep mięsny, gdzie oprócz tradycyjnych lad chłodniczych ze stekami i najwyższej jakości wołowiną, unosił się zapach świeżo pieczonego mięsa w maślanym chlebie pullman… Szybko przybyło gości, więc konieczna stała się zmiana lokalizacji. Meatologia przeniosła się z Wilanowa do większego lokalu w centrum, na ul. Kruczej, gdzie powstał pierwszy pełnoprawny „steakhouse”. To zapoczątkowało nowy rozdział w historii firmy, który trwa do dziś. W restauracji na ul. Kruczej można obecnie skosztować tego, co w Meatologii najlepsze – steków z grilla z doskonałymi, autorskimi dodatkami oraz rozpływających się w ustach burgerów i kanapek z mięsem. Firma dynamicznie się rozwija, co zaowocowało otwarciem kolejnych lokali we Wrocławiu. Równolegle powstał również sklep internetowy www.meatologia.pl, dzięki któremu z każdego miejsca w kraju można zamówić najlepszej jakości mięso premium z Japonii, USA, Argentyny i Nowej Zelandii. 

Wyjątkowa oferta  

Od samego początku właściciele firmy propagują myślenie na temat spożywania mięsa: nie musi być go dużo, ale musi być najwyższej jakości. Liczy się smak i jakość to zdanie, które najlepiej opisuje filozofię Meatologii.

Meatologia to dostawca z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu biznesu restauracyjnego, dzięki czemu dobrze rozumie oczekiwania klientów, potrzeby branży i jest gotowy zaoferować najlepszy produkt w dobrej cenie. Firma stale nawiązuje relacje z doświadczonymi partnerami i jest otwarta na różne formy współpracy – nie tylko z branżą HoReCa, ale również z szeroko pojętą branżą mięsną. W dzisiejszych, niestabilnych czasach należy poszukiwać różnych rozwiązań i być przygotowanym na zmieniające się potrzeby klientów. Warto skorzystać wtedy z usług firm, które jak Meatologia, zapewnią ciągłość dostaw, elastyczne warunki i najwyższą, powtarzalną jakość produktu.  

Oferta Meatologii dla gastronomii to najwyższej jakości steki wołowe i mięsa premium. Firmę wyróżnia bogaty asortyment, w skład którego wchodzi przede wszystkim dobrze znana wołowina Black Angus prosto z argentyńskich Pampas. Jest to szczególny gatunek mięsa, który charakteryzuje się wyśmienitym smakiem, a przy tym niską ceną. Meatologia zapewnia dostępność oraz powtarzalną, najwyższą jakość tej wołowiny. Asortyment dodatkowo uzupełniony jest przez produkty trudniej dostępne w kraju. Znajdą Państwo w nim również wołowinę USDA Prime z amerykańskiego stanu Kansas czy docenianą wśród koneserów wołowinę z Kraju Kwitnącej Wiśni – japońskie Wagyu.  

Wielu klientów doceniło jakość tych produktów i czuje autentyczną różnicę w smaku mięsa, o czym świadczą m.in. pozytywne opinie w sieci oraz ciągle rozwijana współpraca z restauracjami na terenie całego kraju.  

Nowi, doświadczeni partnerzy 

Krokiem milowym dla dalszego rozwoju było nawiązanie ścisłej współpracy z wiodącym importerem, posiadającym 70-letnie doświadczenie w sprowadzaniu mięsa do Europy. Meatologia została wyłącznym przedstawicielem wspomnianej firmy w Polsce. Nawiązanie relacji z tak doświadczonym partnerem gwarantuje dostępność, najwyższą i powtarzalną jakość produktów, atrakcyjne ceny oraz stabilność i ciągłość dostaw w niepewnych czasach, jakie obecnie panują. 

Magazyn centralny z pełnym asortymentem ulokowany jest bezpośrednio w porcie w Hamburgu, co umożliwia dostawy w 72 godziny i zachowanie maksymalnych terminów przydatności do spożycia. Co jest wyjątkowo ważne, oferowane mięsa pochodzą wyłącznie z kontrolowanych hodowli i posiadają wszystkie niezbędne certyfikaty, a ich dystrybucja odbywa się w standardzie IFS (międzynarodowy i powszechnie uznawany standard bezpieczeństwa żywności opracowany w 2002 r. przez przedstawicieli niemieckiego handlu detalicznego).  

Meatologia jednakże nie spoczywa na laurach: wiosną 2023 firma rozpocznie współpracę z kolejnym dużym partnerem, który pozwoli powiększyć grono klientów detalicznych i dotrzeć ze swoją ofertą do wielu miast w Polsce. 

Podsumowując, oferta Meatologii dla gastronomii to: 

  • najwyższej jakości, certyfikowana wołowina z Japonii, Argentyny i USA,
  • dopracowane przez lata pastrami wołowe oraz z indyka,
  • autorskie sosy, pikle i dodatki domowej produkcji. 

Meatologia gwarantuje powtarzalną jakość, niezapomniany smak oraz atrakcyjne rabaty dla stałych partnerów. Filozofia firmy cały czas pozostaje niezmienna i opiera się na sprzedaży wysokiej jakości mięsa zarówno w formie steków podawanych w restauracji, jak i ciętych, pakowanych próżniowo do przygotowania w domu. 

Zapraszamy do współpracy zarówno restauracje, jak i dystrybutorów zaopatrujących restauracje i sklepy.

Pełna oferta dostępna na: www.meatologia.pl

Artykuł powstał we współpracy z firmą Meatologia 

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content