Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wzrasta eksport Krometu

Szereg działań i przygotowań w ostatnim czasie w firmie Kromet – polskiego producenta urządzeń gastronomicznych przyniósł ogromne korzyści z wejściem na rynki obce. Dzięki temu eksport zaczął rosnąć w siłę.

Firma stale poszerza swoją ofertę, aby spełniać wymagania swoich Klientów na całym świecie. – Jesteśmy elastyczni w zakresie produkcji wyrobów nietypowych / indywidualnych rozwiązań – podkreśla Daniel Karski, Dyrektor Marketingu firmy Kromet. W ofercie znajdują się zarówno urządzenia zasilane energią elektryczną jak i gazem, m.in.: trzony kuchenne, piekarniki, patelnie, kotły warzelne, taborety, podgrzewcze, frytkownice oraz płytę do grillowania.

– Główni odbiorcy urządzeń gastronomicznych do obróbki termicznej w Europie, to m.in. sieci handlowe, restauracje i hotele w takich krajach jak Czechy, Litwa, Łotwa, Białoruś, Rosja, Niemcy, Szwecja, Słowacja, Rumunia, Estonia, Dania, Niemcy, Norwegia, Wielka Brytania. Urządzenia pochodzące z naszych linii produkcyjnych można znaleźć również w Hiszpanii, Finlandii, Austrii, Belgii, Mołdawii, Kolumbii i Namibii. Z wyżej wymienionymi państwami łączę duże nadzieje, jeśli chodzi o przyszłość, choć naturalne, że każdy z tych rynków wymaga innej strategii. Mogę powiedzieć, że eksport to dla nas naturalny obszar zainteresowania i zajmuje ważną pozycję w strategii rozwoju firmy – podkreśla Daniel Karski. Ponadto cały czas koncentruje się na rozwoju poprzez wejście na rynki, których zapotrzebowanie na urządzenia gastronomiczne w szybkim tempie wzrasta – dodaje.

Na przełomie kilku lat firma Kromet uczestniczyła w targach w Rosji, ale też wspólnie z Dorą Metal prezentowała swoje urządzenia w wielu branżowych targach zagranicznych, między innymi HOST w Mediolanie, INTERNORGA w Hamburgu, EQUIP’HOTEL w Paryżu (Paris Porte de Versailles) oraz na targach SIRHA w Lyonie znajdującej się w środkowo-wschodniej Francji. Jak zauważył Jacek Polcyn, Dyrektor Marketingu firmy Dora Metal – Zagraniczne targi znacząco przełożyły się na duży odzew ze strony zagranicznych kontrahentów dla obydwu firm.

 

 restauracja

Aktualności

Konkurs Lady Amarena 2024

Rozpoczęła się 7. edycja międzynarodowego konkursu dla barmanek Lady Amarena. Zwyciężczyni polskiej części będzie reprezentować nasz kraj we Włoszech. Do 14 kwietnia polskie barmanki mogą

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron