Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2022

Najlepsi sommelierzy wystartują wkrótce w 21. Mistrzostwach Polski Sommelierów. Konkurs odbędzie się w dniach 4-5 czerwca w salach hotelu Regent w Warszawie. Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

Mistrzostwa mają trzy etapy: eliminacje, półfinał oraz finał, czyli starcie trzech najlepszych zawodników. Półfinał i finał zawodów będą transmitowane na profilu Facebook  Stowarzyszenia, a finałowa gala jest otwarta dla publiczności.

Galę finałową 5 czerwca w hotelu Regent rozpocznie degustacja walk around. Na galę konkursu i degustację obowiązuje rejestracja, liczba miejsc jest ograniczona.

Podczas finału ogłoszeni zostaną także zwycięzcy konkursu Wino na Medal – czwartej edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, adresowanego do działających w Polsce importerów, dystrybutorów i producentów wina.

W tym roku po raz pierwszy organizatorzy zapraszają do udziału wszystkich producentów i dystrybutorów wina, niezależnie od tego, czy produkt jest przeznaczony na rynek gastronomiczny, czy jest obecny w sprzedaży bezpośredniej. Produkty na konkurs można zgłaszać do 20 maja. Regulamin konkursu jest dostępny na stronie Stowarzyszenia.

 „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym obu wydarzeń.

Więcej na: www.sommelierzy.pl

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron