Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Młodzi na europejskim rynku pracy

Staże zawodowe w międzynarodowych przedsiębiorstwach

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) jako Lider międzynarodowego projektu prowadzonego w ramach europejskiego programu Erasmus+ wspólnie z trzema szkołami gastronomicznymi: Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku, Zespół Szkół im. J. Iwaszkiewicza w Sochaczewie i Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Rumi, zrealizowało w wakacje 2016 działania w hiszpańskiej Andaluzji – ojczyźnie flamenco.
64 uczniów i uczennic z trzech szkół odbyło miesięczne staże u hiszpańskich pracodawców w Grenadzie, Cordobie i Martos. Uczniowie pracowali w tawernach, restauracjach i hotelach, które w rejonie reprezentują bardzo wysoki poziom usług i uchodzą za prestiżowe miejsca chętnie odwiedzane przez gości. Ten wyjazd na staże to nowe i ekscytujące doświadczenie dla uczniów. To nie tylko praca w nowych, nieznanych warunkach ale także podróż do świata kultury, zabytków i kuchni andaluzyjskiej oraz odmiennego klimatu. O tym, że jest to wspaniała przygoda dla tych młodych ludzi przekonywać nikogo nie trzeba, a że dobre humory ich nie opuszczały świadczą krótkie relacje fotograficzne ze wszystkich miejsc.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron