Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Młodzi na europejskim rynku pracy

Staże zawodowe w międzynarodowych przedsiębiorstwach

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) jako Lider międzynarodowego projektu prowadzonego w ramach europejskiego programu Erasmus+ wspólnie z trzema szkołami gastronomicznymi: Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku, Zespół Szkół im. J. Iwaszkiewicza w Sochaczewie i Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Rumi, zrealizowało w wakacje 2016 działania w hiszpańskiej Andaluzji – ojczyźnie flamenco.
64 uczniów i uczennic z trzech szkół odbyło miesięczne staże u hiszpańskich pracodawców w Grenadzie, Cordobie i Martos. Uczniowie pracowali w tawernach, restauracjach i hotelach, które w rejonie reprezentują bardzo wysoki poziom usług i uchodzą za prestiżowe miejsca chętnie odwiedzane przez gości. Ten wyjazd na staże to nowe i ekscytujące doświadczenie dla uczniów. To nie tylko praca w nowych, nieznanych warunkach ale także podróż do świata kultury, zabytków i kuchni andaluzyjskiej oraz odmiennego klimatu. O tym, że jest to wspaniała przygoda dla tych młodych ludzi przekonywać nikogo nie trzeba, a że dobre humory ich nie opuszczały świadczą krótkie relacje fotograficzne ze wszystkich miejsc.

Aktualności

Mistrzowie Smaku wracają

Gdzie wybrać się na najlepszy obiad lub kolację? Gdzie zjeść najsmaczniejszą pizzę i burgera? Który kelner, barman i menedżer restauracji najlepiej odpowiada na potrzeby klientów?

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron