Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Młodzi na europejskim rynku pracy

Staże zawodowe w międzynarodowych przedsiębiorstwach

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) jako Lider międzynarodowego projektu prowadzonego w ramach europejskiego programu Erasmus+ wspólnie z trzema szkołami gastronomicznymi: Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku, Zespół Szkół im. J. Iwaszkiewicza w Sochaczewie i Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Rumi, zrealizowało w wakacje 2016 działania w hiszpańskiej Andaluzji – ojczyźnie flamenco.
64 uczniów i uczennic z trzech szkół odbyło miesięczne staże u hiszpańskich pracodawców w Grenadzie, Cordobie i Martos. Uczniowie pracowali w tawernach, restauracjach i hotelach, które w rejonie reprezentują bardzo wysoki poziom usług i uchodzą za prestiżowe miejsca chętnie odwiedzane przez gości. Ten wyjazd na staże to nowe i ekscytujące doświadczenie dla uczniów. To nie tylko praca w nowych, nieznanych warunkach ale także podróż do świata kultury, zabytków i kuchni andaluzyjskiej oraz odmiennego klimatu. O tym, że jest to wspaniała przygoda dla tych młodych ludzi przekonywać nikogo nie trzeba, a że dobre humory ich nie opuszczały świadczą krótkie relacje fotograficzne ze wszystkich miejsc.

Aktualności

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron