Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Nowa gama produktów Bonduelle Food Service

Brunoise oznacza perfekcję w krojeniu warzyw – to technika znana i praktykowana przez szefów kuchni na całym świecie. Połączyliśmy najlepsze warzywa, perfekcyjną technikę i tak powstała nowa gama produktów: warzywa Brunoise B’Creative Bonduelle Food Service.

Oszczędzaj cenny czas w kuchni z gamą warzyw Brunoise B’Creative – postaw na wydajność!

Wiemy, jak cenny jest czas w gastronomii. Wykorzystaj go, tworząc kreatywne dania – nie rozdrabniaj się, krojąc warzywa w idealną kosteczkę. Warzywa Brunoise pozwalają bawić się formą, teksturą, kolorami i smakiem. Dzięki błyskawicznej obróbce zaraz po zbiorach, produkty z gamy Brunoise B’Creative to 100% najlepszych warzyw, bez utraty smaku, koloru i objętości. Wystarczy wyjąć produkt z mroźni i dodawać prosto do dań! 

Warzywa Brunoise są:

  • kolorowe i pełne smaku
  • estetycznie pokrojone w kosteczkę 4x4x4 mm (+/- 1 mm)
  • wygodne w przechowywaniu i użyciu: wystarczy dodać do potrawy bez konieczności obierania i mycia
  • wyjątkowo smaczne o stabilnej strukturze – zachowują swój elegancki kształt w daniach
  • estetyczne – stanowią dekorację każdego dania
  • idealne w połączeniu ze składnikami skrobiowymi – roślinnymi Pepitkami, ryżem, fasolami czy kaszami
  • uniwersalne – szybko się marynują, przyjmując smak dowolnej marynaty

Perfekcyjna kosteczka doskonale sprawdzi się w wielu daniach, dodając im odpowiedniej prezentacji oraz wyjątkowego smaku świeżych warzyw.

  • jako przystawka do sałatek, zapiekanek, omletów i jako składnik farszu
  • niezastąpiony dodatek do zup, kremów warzywnych i wywarów
  • w daniach głównych wspaniale sprawdzi się w takich potrawach jak risotto, gołąbki, składnik dodatków do dań głównych
  • w śniadaniach i deserach wzbogacą zdrowe owsianki, placki, a nawet ciasta i ciasteczka
  • daniom bankietowym dodadzą ciekawej struktury i prezentacji.

Odkryj wszystkie produkty z gamy Brunoise B’Creative

Aktualności

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kwiaty na talerzach!

Tegoroczna, siódma już edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych odbędzie się w dniach 16-17 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. W tym roku wydarzenie odbędzie

IX Konkurs Polskich Win

Już po raz dziewiąty startuje Konkurs Polskich Win, organizowany przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Wydarzenie odbędzie się w dniach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron