Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Nowa hala Selgros Cash & Carry w Siedlcach

Selgros Siedlce

Szeroki wybór świeżych produktów spożywczych, mięso najwyższej jakości przygotowywane na miejscu oraz ryby i owoce morza to tylko część asortymentu, który czeka na klientów hali Selgros Cash & Carry w Siedlcach. W związku z koronawirusem, w trosce o bezpieczeństwo Klientów i Pracowników, w sklepie wprowadzono specjalne rozwiązania.

Selgros Cash & Carry jest profesjonalnym partnerem w zakresie zapewnienia dostaw żywności dla naszego społeczeństwa. Sprzedaż sklepu opiera się w zdecydowanej większości na artykułach spożywczych. Zagwarantowanie do nich bezpiecznego dostępu jest dziś ważnym społecznie zadaniem.

– Jesteśmy przekonani, że otwarciem hali 26 marca br. zdecydowanie zwiększamy bezpieczeństwo i pewność zakupów w Siedlcach. Nasi Klienci mogą jednorazowo dokonać dużo większych zakupów niż w innych placówkach, ograniczając w ten sposób konieczność częstego wychodzenia z domu. Liczba Klientów w hali Selgros Cash & Carry na metr kwadratowy jest zdecydowanie mniejsza, niż w typowych placówkach detalicznych – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Selgros Cash & Carry.

Przygotowując otwarcie w Siedlcach, podjęto działania daleko wykraczające poza powszechnie stosowane standardy bezpieczeństwa:
• Wyznaczono bezpieczne strefy dla Klientów oczekujących na wózek zakupowy. Jeżeli parking się zapełni, jeszcze przed wjazdem na teren przyległy hali, Klienci są o tym fakcie informowani;
• Wszystkie wózki są dezynfekowane po każdym użyciu. Jednocześnie ograniczono liczbę wózków zakupowych o połowę, ponadto z jednym wózkiem będą mogły wejść do sklepu tylko 2 osoby;
• Każdy Klient przed wejściem do sklepu proszony jest o zdezynfekowanie rąk i na życzenie otrzymuje jednorazowe rękawiczki;
• Na działach Owoce-Warzywa oraz Pieczywo Klienci są informowani o konieczności stosowania rękawiczek jednorazowych przy wybieraniu i ważeniu produktów;
• Przy kasie może znajdować się tylko jeden Klient. Kasjerki i Klienci są oddzieleni specjalną szybą w celu zachowania bezpiecznej odległości. Pracownicy kas wyposażeni są w rękawiczki jednorazowe i płyny do dezynfekcji oraz będą mogli używać plastikowych osłon twarzy przeznaczonych do ochrony błon śluzowych oczu, ust i nosa – tzw. przyłbic ochronnych.

W hali Selgros w Siedlcach zatrudniono ponad 200 osób, którym zapewniono stałą pracę. Z myślą o ich bezpieczeństwie wdrożone zostały także procedury wewnętrzne. Dzięki Pracownikom sklep będzie mógł zapewnić zaopatrzenie każdemu Klientowi: od detalisty, przez sklepy i mniejsze hurtownie, po gastronomię, catering i hotelarzy. Selgros oferuje jeden z najszerszych asortymentów spożywczych i przemysłowych w Polsce.

Mocną stroną firmy jest doskonale zaopatrzony „Rynek artykułów świeżych”. Na szczególną uwagę zasługuje dział z mięsem, w którym Klienci znajdą między innymi wyroby przygotowywane na miejscu. W Selgros dostępny jest także szeroki asortyment owoców i warzyw pochodzących od sprawdzonych dostawców z kraju i ze świata. Klienci znajdą je w specjalnych pomieszczeniach ze stałą temperaturą 8°C. Firma gwarantuje również niezmienną jakość i świeżość ryb oraz owoców morza. Zapewniają to dostawy realizowane 5 razy w tygodniu, specjalne opakowania transportowe oraz profesjonalne stoły ekspozycyjne. Ze specjalnie przygotowanych lad sprzedażowych z serami, mięsem i wędlinami będzie można zakupić na wagę produkty najwyższej jakości i świeżości.

Standard Selgros to także priorytetowe podejście do ekologii. Dlatego w hali w Siedlcach zastosowano szereg najnowocześniejszych rozwiązań, które mają wpływ na otaczające środowisko oraz dobre samopoczucie Klientów sklepu i Pracowników. Ciepło odpadowe wytwarzane przez systemy chłodnicze będzie ponownie wykorzystywane m.in. na potrzeby ogrzewania sklepu i podgrzania ciepłej wody. Budynek oraz tereny przylegające zostały wyposażone w energooszczędne i trwałe oświetlenie LED.

Selgros Cash & Carry Siedlce, Białki, ul. Łukowska 111
Godziny otwarcia: 7 dni w tygodniu od poniedziałku do czwartku w godzinach od 5:00 do 21:00, w piątek i sobotę od 5:00 do 22:00, w niedziele handlowe od 8:00 do 18:00.

Każdy może zrobić zakupy w Selgros!
Jeśli chcesz zostać klientem Selgros Cash & Carry wystarczy wypełnić formularz rejestracyjny na stronie www.selgros.pl lub przez aplikację. Kartę Klienta umożliwiającą zakupy można otrzymać od ręki w sklepie.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron