Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Nowości Lubiany upiększą świąteczny stół

Kolekcja Ankara Magiczna Noc i Stone Age Złoty Las

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Najwyższy czas, aby pomyśleć o tym, jak wprowadzić atmosferę świąt do wnętrz – nie tylko domowych, ale również tych, w których już niebawem przy wspólnym stole spotkają się współpracownicy czy kontrahenci. To doskonały moment, aby sięgnąć po najlepsze inspiracje na świąteczne stoły od marki Lubiana.

Mimo że ten czas jest wyjątkowy, magię świąt warto czasami odpowiednio podkreślić: dekoracjami, nakryciem stołu czy światłem. To ważne również w miejscach, w których spotykamy się przed świętami z pracownikami, współpracownikami czy partnerami biznesowymi.

Jaką zastawę wybrać w okresie świąt?

Grudzień to dobry moment, aby postawić na dobrej jakości porcelanę w świątecznej odsłonie. Na co dzień w stonowanych kolorach, teraz może oczarować gości mnogością barw i wzorów, które przywołają na myśl najlepsze skojarzenia. Wszystko po to, aby czas symbolicznych podziękowań za cały rok współpracy, podkreślić nie tylko słowami, ale też wyjątkowymi dekoracjami stołu. Jakimi?

Podpowiedź znajdziemy w ofercie marki Lubiana, podążającej za trendami i wymaganiami zmieniającego się rynku, ale też wiernej tradycji. Dla właścicieli firm z branży HORECA porcelana Lubiana to bardzo dobry  wybór – również na święta.

Jakie propozycje od Lubiany warto wziąć pod uwagę, gdy szykujemy się na świąteczne spotkania przy wigilijnym stole? Przedstawiamy nowości, które zachwycą każdego! Którą z nich wybierzesz do swojego lokalu?

Kolekcja Ankara Magiczna Noc

Ankara to klasyka w najlepszym wydaniu. Przepiękne, proste formy w nowym wydaniu sprawdzą się na świątecznym stole, zachwycą głęboką barwą i sprawią, że każda chwila spędzona przy stole będzie smakować lepiej. Kolekcja ta, to nie tylko piękny kolor, ale również zdobienia, które rozświetlają zastawę – w tym przypadku białe śnieżynki, hipnotyzujące i magiczne.

Kolekcja Stone Age Złoty Las

Stone Age jest z kolei ukłonem w kierunku naturalizmu. Oryginalny kształt tej bestsellerowej kolekcji to bezpośrednia inspiracja epoką kamienia. Na świąteczny stół sprawdzi się w wersji w kolorze zielonym z delikatnymi roślinnymi motywami w kolorze złota. Patrząc na Stone Age Złoty Las, skojarzenia pachnących lasem świątecznych choinek, same się nasuną! To połączenie elegancji i miłości do natury. 

Świąteczny stół – najlepsza wizytówka lokalu

Właściciele restauracji zdają sobie sprawę z tego, że dziś coraz większą wagę przykładamy zarówno do jakości serwowanego jedzenia, jak i okoliczności, w jakich spożywamy posiłki. W okresie świąt to szczególnie ważne. W parze ze starannie przemyślanym menu powinna iść też odpowiednia dekoracja stołu, bo nic nie smakuje tak dobrze, jak wigilijne dania serwowane na odświętnej porcelanie.

Przygotowanie perfekcyjnego stołu na świąteczne spotkanie firmowe czy biznesowe z pewnością zachwyci gości. Jeśli za sprawą dobrej i jakościowej zastawy stołowej zadbamy o ten efekt, wystawimy sobie najlepszą z możliwych wizytówek. Klienci chętnie wracają do miejsc, w których czuli się dobrze.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content