Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na konferencji MADE FOR Restaurant

Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym? Dlaczego dziś gastronomia bez edukacji i nowoczesnych rozwiązań technologicznych nie ma szans na przetrwanie? Po odpowiedzi zapraszamy na konferencję hybrydową MADE FOR Restaurant, która odbędzie się już 28 marca br. w hotelu Novotel Centrum w Warszawie.

            Wydarzenie będzie miało dwa etapy: konferencję i koktajl wieczorny, podczas którego poznamy zwycięzcę konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant – TOP Odpowiedzialnego Restauratora oraz TOP Influencera. Bezprecedensowo ogłoszony zostanie też ranking TOP 50 najlepszych restauratorów według magazynu FORBES. Poznamy nazwiska tych, którzy rozpoczynają listę najbardziej liczących się dzisiaj twórców restauracji.

            – Pierwsza w tym roku konferencja to aktualności z rynku oraz głos TOP 10 polskich Restauratorów, nominowanych w kategoriiRESPONSIBILITY. Posłuchamy przedsiębiorców odpowiedzialnych za biznes, produkt, gospodarkę odpadami, za ekonomiczne zarządzanie, za przyszłość swoją oraz swoich ludzi. Poprosimy ekspertów biznesu o mikro- i makroekonomiczne „przepowiednie”, które pozwolą nam przygotować się na kolejne miesiące – zapowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes Zarządu FOR Solutions, organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

            Kolejne punkty programu pozwolą uczestnikom zrozumieć zawiłości prawne, ekonomiczne i rynkowe. Ze wsparciem przyjdą eksperci panelu dyskusyjnego pod patronatem FORBES. W możliwościach technologicznych dzisiejszego rynku pomogą odnaleźć się partnerzy strategiczni konferencji Rational, Wintherhalter i Mojstolik.pl oraz ich goście. Nawiązywaniu nowych relacji służyć będzie biznesowy networkingpod patronatem firmy Nespresso.

Idzie ład, czy nieład?

            Wspólnie z FORBES został przygotowany panel dyskusyjny. Jakie zmiany już zaszły i co jeszcze się zmieni w polskim prawie, finansach oraz mikro – i makroekonomii? Czego możemy się spodziewać w związku z Nowym Ładem? Jakie konsekwencje będą miały jego zapisy dla branży HoReCa? Jak ze zmianami na rynku radzą sobie inne państwa Europy? Tematy te przeanalizują Adriana Głuchowska z firmy AUDITOR, konsultantka dla klientów ZT Kruszwica – Bunge Polska i Akademii Mistrza, Marcin Mączyński z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Aleksandra Batko z Liebherroraz Katarzyna Dębek z FORBES, która poprowadzi dyskusję.

Odpowiedzialny biznes to nowoczesny biznes

            W codziennej pracy restauracji zdecydowanym ułatwieniem są nowoczesne technologie, przed których poznaniem często restauratorzy i szefowie bronią się, zasłaniając brakiem czasu. Prelegenci wydarzenia przedstawią argumenty, że dzisiaj to „must have” każdej nowocześniej i dochodowej restauracji.

            Warto trzymać rękę na pulsie w kwestii digitalizacji pracy restauracji. Jeden z największych polskich restauratorów, Artur Jarczyński opowie, jak zmienia politykę rozliczania napiwków w swoich restauracjach dzięki aplikacji TIPTIP. O ułatwieniach w zarządzaniu kontaktem z gośćmi opowie Ewelina Sobiczewska (MojStolik.pl  – partner Strategiczny konferencji), szkoląca rynekz aplikacji porządkującej komunikację restauracji i usprawniającej system rezerwacji stolików.

Ranking TOP 50 Polskich Restauratorów

            Pandemia mocno uderzyła w branżę HoReCa, a obecnie za wschodnią granicą toczy się wojna, w której polscy restauratorzy biorą udział, wspierając uchodźców. To kolejne wyzwanie dla HoReCa. Aby dodać wiary, siły do dalszej pracy i prestiżu branży, organizatorzy konferencji rozpoczęli współpracę z FORBES, której efektem będzie ranking TOP 50 polskich Restauratorów, Ich nazwiska poznamy podczas konferencji 28.03. w Warszawie.

TOP 10 Odpowiedzialnych Twórców Restauracji

            Niezależnie od rankingu FORBES, poznamy również TOP Odpowiedzialnych Restauratorów 2022 Roku. Ich nazwiska zostały ujawnione 14 marca i od tego dnia na stronie konferencji trwa głosowanie. Nazwisko zwycięzcy poznamy w dniu konferencji, 28 marca, na wieczornym koktajlu. – Restaurator to dla nas nie tylko twórca konceptu gastronomicznego. To przedsiębiorca stojący na straży lojalności swoich pracowników, dochodowego funkcjonowania biznesu, nawet w obliczu kryzysu. To autor miejsca z misją, który musi myśleć o środowisku, bo gastro to biznes mocno go zanieczyszczający. Dlatego ta edycja konferencji odbędzie się pod hasłem RESPONSIBILITY – kontynuuje Agnieszka Małkiewicz.

Jako patron medialny wydarzenia serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji!

Program

www.forsolutions.pl/made-for-restaurant-responsibility/

Bezpłatna rejestracja na stronie:
https://meeting15.com/pl/join-event/for-solutions-made-for-restaurant

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron