Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Ogólnopolski Konkurs Sztuki Barmańskiej MONIN CUP JUNIOR 2016

Już 1 grudnia 2016 w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Majdańskiej 30/36 w Warszawie odbędzie się IV Gala Finałowa corocznego konkursu MONIN Cup Junior. Z całej Polski 28 uczniów z 28 szkół średnich zmierzy się w kategorii Long Drink szykując koktajle zgodnie ze swoimi autorskimi recepturami z wykorzystaniem produktów MONIN. Następnie podczas Gali najlepsza ósemka zostanie zakwalifikowana do rozgrywki finałowej, w której najwyżej oceniane koktajle blenderowane dadzą ostateczne zwycięstwo.

MONIN CUP JUNIOR to konkurs dla młodych barmanów w wieku 15-20 lat, którzy będą rywalizować ze sobą w tworzeniu najlepszych receptur koktajli przygotowanych w oparciu o produkty MONIN. Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacji wewnętrznych (przeprowadzonych indywidualnie w szkołach) oraz rozgrywki finałowej podczas Gali w Warszawie, gdzie barmani zmierzą się między sobą wykonując 4 identyczne koktajle zgodnie ze swoją unikalną recepturą. Dodatkowe dwie rundy ścisłego finału blenderowanego z wyzerowaną punktacją dla najlepszych 8 zawodników pozwolą wyłonić zwycięzców, którzy otrzymają cenne nagrody i trofea.

Nagrodą główną będzie wyjazd jako reprezentant MONIN z Polski dla ucznia oraz opiekuna. Pozostałe miejsca otrzymają profesjonalny blender Vitamix BarBoss (II miejsce), kurs Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów (III miejsce), kurs barmański Stowarzyszenia Polskich Barmanów (IV miejsce) oraz artykuły MONIN. Pierwsze trzy miejsca otrzymają również po komplecie dla zawodnika oraz opiekuna szkło firmy Spiegelau oraz indywidulne warsztaty w szkołach przeprowadzone przez Brand Ambasadorów. Wszyscy zawodnicy biorący udział w konkursie otrzymają dyplomy i nagrody rzeczowe za uczestnictwo.

Wydarzenie to ma na celu kształcenie młodych adeptów sztuki barmańskiej i miksologii oraz kreowanie nowych, ciekawych rozwiązań w kategorii napojów mieszanych bezalkoholowych wśród młodzieży. W tym roku Ambasada Francji objęła konkurs Honorowym Patronatem co podnosi rangę wydarzenia. Sponsorem tytularnym jest marka MONIN, która jest obecnie uznawana za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, sosów deserowych oraz puree owocowych. To zasługa ponad 100 letniego doświadczenia oraz bogatej oferty- ponad 150 smaków sprzedawanych w 150 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów MONIN wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane i najlepsze owoce, kwiaty, przyprawy oraz orzechy. To sprawia, że powstają zawsze wyjątkowej jakości produkty o niepowtarzalnym smaku, kolorze i zapachu.

Organizatorem konkursu jest wyłączny importer marki MONIN i Vitamix w Polsce- SCM Sp. z o.o.

Więcej informacji oraz regulamin: www.facebook.com/MoninPolska i www.moninpolska.pl
Agenda imprezy:

9:30 – 10:00 Rejestracja zawodników
10:00 – 10:45 Odprawa zawodników + losowanie kolejności
10:45 Przygotowuje się 4 pierwszych uczestników
11:00 – 13:30 Część konkursowa
13:30 – 14:30 Lunch i Coffee Break
14:15 Przygotowuje się pierwszych 4 uczestników finałowych
14:30 – 15:15 Finał blenderowany
15:20 – 16:20 Pokaz Vitamix
16:30 – 17:00 Wyniki i wręczenie nagród

Organizator: SCM sp. z o.o.
Patronat honorowy: Ambasada Francji, Francusko-Polska Izba Handlowa CCIFP
Sponsor tytularny: MONIN
Partner strategiczny: Vitamix
Partnerzy: Coca-Cola, Evian , Badoit
Patroni merytoryczni: MSBiS, SPB
Patroni medialni: Food Service, Horeca.net, Nowości Gastronomiczne, Sweets&Coffee, Przegląd Gastronomiczny, Newsgastro, Barmagazyn, Warszawski Barman

Firma SCM Sp z o.o. działa od września 2005 roku.,a od lipca 2012 jest Wyłącznym Dystrybutorem Produktów MONIN na Polskę . Główne obszary działalności firmy to rozwój i kreowanie nowych rozwiązań w kategorii produktów i napojów dla kanału HORECA oraz doradztwo w zakresie ich przetwarzania. Zakupy i sprzedaż surowców rolnych oraz produktów gastronomicznych .Efektywne zarządzanie łańcuchem dostaw obejmującego produkty , opakowania i dystrybucję. Od kwietnia 2016 r SCM jest także wyłącznym importerem i dystrybutorem profesjonalnych urządzeń do mieszania napojów oraz potraw – marki Vitamix.

Francuska Marka MONIN jest obecnie uznawana za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, puree owocowych oraz sosów deserowych. To zasługa ponad 100 letniego doświadczenia oraz bogatej oferty- ponad 150 smaków sprzedawanych w 150 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów MONIN wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane i najlepsze owoce, kwiaty, przyprawy oraz orzechy. To sprawia, że powstają produkty zawsze wyjątkowej jakości o niepowtarzalnym smaku, kolorze i zapachu. MONIN – naturally insipiring.

Po więcej inspiracji zapraszamy na nasza stronę
www.scmpoland.pl ; www.facebook.com/MoninPolska oraz http://moninpolska.pl/blog/
Kontakt z prasą – Marek.Bielecki@scmpoland.pl

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron