Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

POLAGRA 2020 gotowa na nowe

Polagra 2020

W trosce o Twoje bezpieczeństwo!

Nie ulega wątpliwości, że rok 2020 przysporzył znacznie więcej wyzwań, niż ktokolwiek mógł założyć u jego początku. Nadchodząca edycja targów POLAGRA jest wyjątkowa z wielu względów.

GRUPA MTP, bazując na blisko stuletnim doświadczeniu, pracy sztabu specjalistów i przy ścisłej współpracy z Głównym Inspektoratem Sanitarnym zbudowała system rozwiązań i standardów, które nie tylko przyczyniają się do stworzenia bezpiecznej przestrzeni dla biznesu w sensie epidemicznym, ale także odpowiedziały na potrzebę spotkań branży, tak istotnych w pełnym wyzwań okresie, gdy #WracamyDoGry

Świadomi, jak ważne dla partnerów biznesowych oraz wszystkich interesantów targów POLAGRA 2020 jest przygotowanie wydarzenia jako bezpiecznego, ale i komfortowego – zarówno z perspektywy zwiedzających, jak i wystawców, przygotowaliśmy materiały obrazujące nowe, bezpieczne i przyjazne biznesowi targowe realia. Od 6 czerwca GRUPA MTP na dobre wróciła do gry!
W trosce o bezpieczeństwo wszystkich naszych wystawców
i zwiedzających robimy to, co konieczne, ale i znacznie więcej. Przy wejściach na tereny targowe zamontowane zostały kamery termowizyjne mierzące temperaturę ciała osób biorących udział w wydarzeniu. Dbamy o zachowanie najwyższych standardów zarówno bezpieczeństwa, jak i komfortu odwiedzających Targi, jednocześnie dokładając wszelkiej staranności, by procesy logistyczne związane z ich organizacją przebiegały sprawnie.

Już 20 i 21 czerwca odbył się Letni Targ Ogrodniczy – miłośnicy roślin przybywali na targi do ostatniej chwili trwania wydarzenia. 27 i 28 czerwca, podczas Poznań Moto Fest, w ciągu dwóch dni wydarzenie odwiedziło 7,5 tysiąca fanów motoryzacji! 11 i 12 lipca w ramach kampanii #WracamyDoGry odbył się Letni Targ Rodzinny pełen atrakcji dla całych rodzin. Na gości wydarzenia czekały m.in. miasteczko rolkowe, wesołe miasteczko, zajęcia piłkarskie prowadzone przez Akademię Piotra Reissa, joga, zumba, pilates i wiele, wiele innych.

Tysiące gości wzięło udział w imprezach organizowanych od czerwca na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Nowe zasady sanitarne, ale wciąż ta sama radość ze spotkań! Radość, ale i korzyści biznesowe. Jesień 2020 będzie czasem szczególnym dla Międzynarodowych Targów Poznańskich. Odmrożenie gospodarki związane jest bezpośrednio z zaangażowaniem podmiotów biznesowych w realizację wydarzeń i projektów targowych. Możliwość prezentacji oferty, spotkań z partnerami oraz merytorycznej wymiany doświadczeń i informacji branżowych wydaje się bardziej cenna, niż kiedykolwiek wcześniej. Tylko wspólna, przemyślana strategia, także w globalnym ujęciu, pozwoli na rozwój branży w odmienionych realiach.

Tak też ten czas postrzegamy jako firma – jest on pełen wyzwań, ale i szans. Jesień 2020 uraczy zatem przestrzeń targową solidną dawką wydarzeń dedykowanych biznesowi. – Konieczność tworzenia efektywnych i adekwatnych do sytuacji rozwiązań jest częścią naszej pracy, niezależnie od okoliczności, jakie niesie rzeczywistość. Tak też stało się w przypadku wydarzeń targowych w roku 2020. – Jesteśmy w pełni przygotowani na realizację spotkań branży w nowych standardach – bezpiecznych dla wszystkich odwiedzających Targi – komentuje wiceprezes zarządu Grupy MTP, Filip Bittner. Odpowiadamy na potrzeby partnerów biznesowych w oparciu o czujną obserwację trendów rynkowych, ale i nastrojów jakie towarzyszą poszczególnym branżom. Nasze działania sprzyjają rozwojowi biznesu, innowacyjnych technologii, ale przede wszystkim – stanowią odpowiedź na potrzeby interesantów Targów, których wysłuchujemy wyczulonym od lat uchem. Podobnie w przypadku edycji POLAGRA 2020 – stanowiącej odpowiedź na chęć spotkania pod dachem Międzynarodowych Targów Poznańskich podmiotów różnych gałęzi branży spożywczej jeszcze w roku 2020.

Przygotowania do wydarzenia trwają i mają się… intensywnie! Wbrew branżowym obawom – bez przesunięć kluczowych terminów i w trybie zbliżonym do tego z edycji ubiegłych lat. Po rebrandingu, który miał miejsce u początku bieżącego roku, POLAGRA zawierała będzie pod swoją marką trzy salony: food | horeca | foodtech. W ramach nadchodzącej edycji przygotowujemy wyjątkowy program zarówno z wieloletnimi partnerami biznesowymi, jak i niecierpliwie czekamy na owoce całkowicie nowych współprac. Wydarzenie odbędzie się w nowych warunkach sanitarnych, ale tradycyjnie wyjątkowej atmosferze spotkania kluczowych dla branży podmiotów. Całość osadzona będzie w solidnych, merytorycznych ramach programu wydarzeń. Chcecie dowiedzieć się więcej o nowych warunkach sanitarnych? Chcielibyście przekonać się, jak wyglądają nowe targowe realia jeszcze przed przybyciem na miejsce? Stworzyliśmy dla Was specjalny materiał, ukazujący, w jaki sposób przygotowaliśmy się na nadchodzące (i minione już od czerwca) wydarzenia. W trosce o nasze wspólne bezpieczeństwo i biznesowe możliwości.


Materiał dostępny tu: https://www.youtube.com/watch?v=5J0pVffAK1s

Więcej informacji: www.mtp.pl/pl/usługi/podróż-i-pobyt/standardy-bezpieczeństwa/

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content