Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2019 – FINAŁ

Poland best 100 restaurants 2019

POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2019 – FINAŁ

Premiera IX edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się w piątkowy wieczór 25 października 2019 r. w Pałacu Tłokinia.

W wydarzeniu weźmie udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2019. Podczas Gali poznamy najlepszą restaurację i karczmę w Polsce.

Restauracje i karczmy w głównej mierze są oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Wszystkie restauracje są uszeregowane według „Poland 100 Best Restaurants Score” na podstawie kompilacji przewodników i recenzji online. Dla każdej restauracji obliczana jest średnia wszystkich standardowych ocen, recenzji, ważona wskaźnikiem wiarygodności każdego źródła wraz z oceną inspektorów przeprowadzoną podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody będą przyznawane w czterech grupach : AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce, GRAND AWARD – 3 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce PLUS.

Podczas Gali przyznane zostaną również nagrody specjalne m.in. w kategoriach – Szef Kuchni Roku, Osobowość Kulinarna Roku, Szef Kuchni Jutra, Kucharz Odkrycie Roku, Kucharz Młody Talent, Impreza Kulinarna Roku.

Miejsce Gali – Pałac Tłokinia to coś więcej niż restauracja, to zaproszenie na spotkanie ze sztuką, historią tego miejsca i posmakowaniem czegoś wyjątkowego. O podniebienia Gości zadba Szef Kuchni Pałacu Tłokinia Andrzej Klimek, który przygotowuje na tę okazję menu, które będzie połączeniem kuchni polskiej z elementami kuchni francuskiej, w którym znajdą również dania tradycyjne inspirowane kuchnią pierwszej właścicielki pałacu Pani Zofii Chrystowskiej.

PARTNERZY:   Pałac Tłokinia, Henkell Freixenet Polska, Aviko, Purena

OFICJALNA STRONA INTERNETOWA: www.poland100bestrestaurants.pl

Dotychczasowi laureaci:

NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE

2018 – WODNA WIEŻA – PSZCZYNA

2017 – N31 RESTAURANT&BAR – WARSZAWA

2016 – AMBER ROOM – WARSZAWA

2015 – RESTAURACJA STREFA – WARSZAWA

2014 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

2013 – RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS – WZGÓRZA DYLEWSKIE

2012 – RESTAURACJA TAMKA 43 – WARSZAWA

2011 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE

2018 – CICHY KĄCIK – KRYNICA ZDRÓJ

2017 – LITWOROWY STAW – BIAŁKA TATRZAŃSKA

2016 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2015 – NORDOWI MOL – CELBOWO

2014 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2013 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2012 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2011 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

SZEF KUCHNI ROKU

2018 – Szymon Bracik – Wodna Wieża

2017 – Robert Sowa – N31 Restaurant&Bar

2016 – Robert Skubisz – Restauracja AmberRoom Warszawa

2015 – Jarosław Walczyk – Restauracja Strefa

2014 – Adam Komar – Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich

2013 – Bartosz Budnik – Restauracja Romantyczna Hotel Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

OSOBOWOŚC KULINARNA

2018 – Dariusz Struciński

2017 – Robert Skubisz

2016 – Jarosław Walczyk

2015 – Karol Okrasa

2014 – Kurt Scheller

2013 – Robert Sowa

SZEF KUCHNI JUTRA

2018 – Dawid Szkudlarek

2017 – Szymon Bracik

2016 – Marcin Przybysz

2015 – Tomasz Milewski

KUCHARZ ODKRYCIE ROKU

2018 – Tomasz Łagowski

2017 – Monika Ignaciuk

2016 – Tomasz Purol

2015 – Patryk Dziamski

KUCHARZ MŁODY TALENT

2018 – Dawid Szkudlarek

2017 – Paweł Salamon

2016 – Dawid Szkudlarek

2015 – Krzysztof Bielawski

KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE

2018 – Dawid Łagowski

2017 – Andrzej Jakomulski

2016 – Michał Kuter

2015 – Grzegorz Labuda

2014 – Joseph Seeletso

2013 – Jarosław Walczyk

KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ

2018 – Ernest Jagodziński

2017 – Wojciech Harapkiewicz

2016 – Adam Chrząstowski

2015 – Magda Gessler

2014 – Jarosław Walczyk

2013 – Karol Okrasa

NAJLEPSZE TASTING MENU

2018 – Sebastian Olma – Restauracja Belvedere – Warszawa

2017 – Szymon Bracik – Wodna Wieża – Pszczyna

2016 – Robert Skubisz – Restauracja Amber Room – Warszawa

2015 – Martin Gimenez Castro – Restauracja Salto – Warszawa

2014 – Rafał Wałęsa – Restauracja Sztuczka – Gdynia

DEBIUT ROKU

2018 – Zalipianki Ewa Wachowicz – Kraków

2017 – Restauracja Stara Wozownia – Mała Wieś / Restauracja Lwia Brama² – Wrocław

2016 – RAGU Pracownia Makaronu – Wrocław / Joseph’s Bistro & Wine – Warszawa

2015 – Restauracja KREW & WODA – Gdynia

2014 – Restauracja Salto – Warszawa

2013 – Restauracja Szeroka № 9 – Toruń

IMPREZA KULINARNA ROKU

2018 – MADE Restaurant

2017 – „GOTUJ Z SERCEM” – KLUB SZEFÓW KUCHNI

2016 – Konkurs Roberta Sowy Kulinarny Talent

2015 – L’ART DE LA CUISINE MARTELL – Zamek Ryn

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron