Sektor HoReCa wraca na prostą, ale wciąż ma ponad 2 mld zł zaległych długów 2
Darmowa woda w restauracjach – konsekwencje dla branży HoReCa 3
Gastronomia w rytmie miesiąca – jak dotrzeć do klienta, gdy inni tracą? 4
Bezpieczeństwo logistyki segmentu fresh – o sukcesie producentów decyduje profesjonalizm operatora 5
Rewolucja na talerzu czy tylko chwilowa moda? Nowe nawyki konsumenckie a polskie rolnictwo 6
Czy kuchnia roślinna to przyszłość cateringu na dużą skalę? 10
Kiedy „zielone zamówienia” w stołówkach szkolnych? – Bohdan Juchniewicz 12
Rola produktów mlecznych w przeciwdziałaniu nadwadze i otyłości 13
Uproszczone systemy znakowania a wybory żywieniowe konsumentów 14
Zioła dla smaku i zdrowia – Lidia Sosnowska 16
Mobbing w pracy – gdy szef kuchni przekracza granice wobec podwładnego
– Michał Wawro 17
12 etapów wdrożenia HACCP – przewodnik dla restauratorów – Agnieszka Wijas 18
Rola i zadania dyrektora hotelu – Arletta Kowalik 19
Niepozorny koszt, realna oszczędność. Rzeczowo o podajnikach ręczników papierowych 20
Toaleta antyreklamą obiektu? Wszystko przez zapach 22
Winterhalter. Dlaczego najlepsze praktyki w gastronomii powinny być inkluzywne? 26
Pierwsze Wawrzyny Polskiej Turystyki Kulinarnej rozdane – Ewa Czarniecka-Skubina, Piotr Dominik 28
Targi HoReCa Transgourmet i Selgros w Katowicach – rekordowa frekwencja i mocny impuls dla biznesu 33
XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle 34
Polacy doceniają autentyczność i jakość gruzińskiego wina 35
Wina Francji od A do Z – Jacek Paprocki 36
Co musi się znaleźć na etykiecie wina? 38



