Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Rozstrzygnięty konkurs Hasztag Kongresu Szefów Kuchni 2017

ksk

HasztagKSK17 zwycięzcy

 Został rozstrzygnięty konkurs Hasztag Kongresu Szefów Kuchni 2017. Zwycięzcą został Pan Łukasz Banaszak i jego hasztag #MistrzPatelni. Zwycięzca otrzyma Blender Vitamix VITA-PREP 3, który cenią sobie zawodowi kucharze i szkoły gotowania na całym świecie za wyjątkową moc, wszechstronność i wydajność. VITA-PREP 3 wspomaga szereg czynności: od siekania delikatnych składników po miksowanie gęstych puree ufundowany przez SCM Monin. Drugie miejsce zajął Pan Michał Fabiszewski z hasłem #CHEFSTALKS, a trzecie Pan Tomasz Łukasz Mrówczyński #szefunio. Wręczenie nagród nastąpi w trakcie Kongresu Szefów Kuchni.

To jednak nie koniec wielkich emocji. Uczestnicy kongresu będą mogli wziąć udział w grze sytuacyjnej Magiczny Targ. Każdy z uczestników gry otrzyma mapę poszukiwacza skarbów, a jego zadaniem będzie odwiedzenie 29 miejsc zaznaczonych na mapie i wykonanie 29 zadań oraz zdobycie 29 haseł-kluczy służących do wypełnienia krzyżówki. Poprawnie wypełniona krzyżówka odsłoni motto Kongresu Szefów Kuchni 2017. Pierwsi na mecie otrzymają cenne nagrody:

I miejsce

Frytownica RM Gastro o pojemnosci 8 litrow, Fundator Aviko

Zestaw noży profesjonalnych RATIONAL DICK w futerale, Fundator Rational

Zestaw 18 kieliszków (6 do białego, 6 do czerwonego i 6 do szampana) oraz 6 szklanek do whisky. Wszystko marki Chef&Sommelier; Fundator Dajar

Zestaw upominków AGD, Fundator Metro Plast

Zestaw upominkowy – elegancki długopis z pendrive’m plus pojemnik na oliwę,  Fundator Develey

Zestaw herbat klasy premium, Fundator Newby Teas

Lot paralotnią, Fundator Evential

II miejsce

3 zestawy z kamieniem grillującym, Fundator Steakrock

Zestaw 4 tekstur, Fundator Morning

Karafka Spiegelau, Fundator Tableart

Nóż kucharski marki Hendi, Fundator Fanex

Zestaw upominkowy – elegancki długopis z pendrive’m plus pojemnik na oliwę,  Fundator Develey

Zestaw herbat klasy premium, Fundator Newby Teas

Lot paralotnią, Fundator Evential

III miejsce

2 deski do serów, Fundator Steakrock

Książka Jana Marka Mołoniewicza :Menedżer gastronomii. Jak otworzyć i z sukcesem prowadzić lokal gastronomiczny. Część I oraz 3 ostatnie wydania czasopisma Biznes Restauracje & Catering, Fundator Forum Media Polska

Zestaw makaronów, Fundator Makarony Czaniecki

Zestaw upominkowy – elegancki długopis z pendrive’m plus pojemnik na oliwę,  Fundator Develey

Zestaw herbat klasy premium, Fundator Newby Teas

Lot paralotnią, Fundator Evential

Szczegółowy program Kongresu: http://kongresszefowkuchni.pl/program.

Udział dla Szefów Kuchni i ich Zastępców jest nieodpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.

Zapraszamy do rejestracji udziału: http://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie

Organizator:

Evential Sp. z o.o.

Ul. Marszałkowska 1

00-640 Warszawa

www.kongresszefowkuchni.pl

Aktualności

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była

Druga edycja Trophée Mille Poland za nami!

22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach odbyła się druga edycja konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Poland. W konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych ekip złożonych z

Kawa – superfood na jesień

Kawa, obok herbaty i wody, należy do najpopularniejszych napojów na świecie[i]. Pijemy jej tak dużo, że gdyby ustawić wzdłuż równika 2 miliardy filiżanek – tyle,

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron