Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Ruszyły eliminacje do Les Chefs en Or

Ruszyły eliminacje do Les Chefs en Or – polskiej edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych. Do 16 października chętni mogą zgłosić propozycję autorskiego dania rybnego poprzez formularz na stronie internetowej konkursu. Autorzy dziewięciu najlepszych receptur zmierzą się w finale w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, gdzie do zdobycia będą nagrody pieniężne, miesięczny staż pod okiem ekspertów oraz nagrody dla szkół.

Po raz kolejny Transgourmet i Selgros umożliwiają młodym pasjonatom sztuki kulinarnej sprawdzenie swoich umiejętności w polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or. Firma przyczynia się do rozwoju gastronomii od lat wspierając szkoły gastronomiczne, inwestując w najmłodsze pokolenie przyszłych szefów kuchni. Konkurs kulinarny dla szkół to jeden z przykładów – poprzednie edycje cieszyły się dużym zainteresowaniem i przyciągały wielu chętnych. Podobnie jak w ubiegłym roku, rywalizacja będzie miała dwustopniowy charakter. Etap online wyłoni dziewięciu najlepszych uczniów ze szkół w całej Polsce, którzy podczas wielkiego finału zmierza się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

„Jak ryba w sosie” to temat zadania eliminacyjnego. Danie z dowolnej ryby, z autorskim sosem oraz dodatkiem skrobiowym i warzywnym można do 16 października zgłosić do konkursu poprzez formularz na stronie internetowej leschefsenor.pl Spośród nadesłanych zgłoszeń jury składające się z przedstawicieli OSSKiC, Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Kadry Narodowej Polskich Kucharzy wskaże ośmiu finalistów. Dziewiątego wybiorą obserwatorzy fanpage’a Instytutu Kulinarnego Transgourmet na Facebooku. 16 listopada cała dziewiątka zmierzy się w staraniach o główną nagrodę. A jest o co walczyć!

Edukacja i inspiracja są wpisane w DNA naszej firmy, więc dla zwycięzców kolejnej edycji Les Chefs en Or przygotowaliśmy wyjątkowe nagrody. Zaproszenie najlepszego uczestnika na miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet umożliwi zaobserwowanie umiejętności najlepszych kucharzy, ale przede wszystkim otrzymanie solidnej porcji wiedzy na temat produktów, technik kulinarnych oraz najnowszych trendów w gastronomii – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.

Dodatkowo dla zwycięzcy przewidziana jest nagroda pieniężna w wysokości 3000 zł, natomiast szkoła, do której uczęszcza otrzyma dodatkowo 5000 zł do wykorzystania na zakupy w Selgros Cash & Carry. Ponadto szkołę odwiedzą też eksperci z Instytutu Kulinarnego Transgourmet, którzy przeprowadzą profesjonalne szkolenie dla uczniów. Co więcej, Bartosz Peter przygotuje swoje popisowe danie rybne, którym zdobył uznanie w finale Global Chefs Challenge w czerwcu bieżącego roku. Dla drugiego i trzeciego miejsca również przewidziana jest gratyfikacja pieniężna. Szkoły wszystkich uczestników otrzymają bony zakupowe do wykorzystania w halach Selgros. Zgłoszenia są przyjmowane do 16 października.

Szczegóły zadania eliminacyjnego oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie internetowej: leschefsenor.pl

Aktualności

SweetTargi 2025

SweetTargi 2025 – największe wydarzenie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej na południu Polski – odbędą się w dniach 22–24 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron