Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs Kulinarny „SMAKI DZICZYZNY 2017”

Konkurs Kulinarny „SMAKI DZICZYZNY 2017” powraca!

Serdecznie zapraszamy na II edycję konkursu kulinarnego „SMAKI DZICZYZNY 2017” organizowanego przez wieloletniego szefa kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnika dziczyzny – Artura Świerżewskiego.

Konkurs odbędzie się 22 kwietnia 2017 roku, podczas Targów Turystyki i Wypoczynku LATO oraz Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ulicy Marsa 56c w Warszawie.

Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych,

pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania

mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów

smakowych i zdrowotnych dziczyzny – jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.

Pomysłodawcą konkursu jest Artur Świerżewski

– szef kuchni GALOP CATERING;

– promotor dziczyzny w kraju i za granicą;

– członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, Rady programowej miesięcznika Polskie Drogi Gastronomii, kół łowieckich „Wrzos” i „Jeleń” oraz Cechu Rzemiosła i Przedsiębiorczości;

– autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji;

– wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim oraz Srebrną i Złotą Odznaką Rzemiosła.

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem na adres: konkurs@smakidziczyzny.pl najpóźniej do dnia 26 marca 2017 roku. Zapraszamy!

 

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron