Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Stołówka szkolna jak najlepsza restauracja? Lubella zaprasza do udziału w nowej akcji!

Lubella zaprasza szkoły podstawowe do wyjątkowego konkursu, w którym główną wygraną jest metamorfoza stołówki o wartości 100 000 zł. Wszystko to jako kontynuacja kampanii „Gotuj w domu jak w restauracji”.

Lubella kontynuuje kulinarną podróż, przenosząc ideę „gotuj w domu jak w restauracji” do szkolnych stołówek w ramach kampanii „Szkolna Restauracja”.

Główną atrakcją jest konkurs, w którym szkoły podstawowe walczą o metamorfozę stołówki wartą 100 000 zł! Cztery najlepsze zgłoszenia otrzymają również spersonalizowane neony Lubella z nazwą swojej „szkolnej restauracji”. Każda szkoła, która zgłosi swój udział w konkursie, otrzyma również ebook z przepisami na dania z makaronu Lubella, które urozmaicą szkolne i domowe menu.

Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest przystąpienie do programu Akademia Lubella i nagranie filmu zgłoszeniowego z realizacją minimum 1 lekcji w ramach Akademii Lubella – edukacyjnego projektu promującego zdrowe odżywianie, samodzielne gotowanie, niemarnowanie jedzenia i savoir-vivre. W obecnej, jubileuszowej X edycji programu uczestniczy już 200 tys. uczniów klas VI–VIII z 2 tys. szkół w całej Polsce! Materiały edukacyjne przygotowane zostały przez ekspertów (metodyka, dietetyka i ekspertkę kulinarną) w taki sposób, by zachęcić uczniów do wspólnego, kreatywnego działania. Do programu zapisać się można na stronie: https://akademialubella.pl/

Więcej szczegółów oraz regulamin konkursu na konkurs.akademialubella.pl. Kampania Lubelli wspierana będzie przez  influencerów, w tym Joannę i Macieja Dowborów oraz Julię Żugaj. Media wykorzystywane w komunikacji najnowszej kampanii to YT, banery, Librus, META, Brainly, Programmatic oraz Portale Oświaty.

Aktualności

Targi EXPO SWEET 2025

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska naszej redakcji podczas największych targów branży cukierniczej i lodziarskiej EXPO SWEET, które odbędą się w Warszawie w dniach 16-19 lutego. Czekamy

Przegląd Gastronomiczny 01/2025

Nowy numer „PG” 1/2025 Zmiany w prawie w 2025 roku – Adrianna Lotolc    2 Trendy w branży żywności i napojów    4 Lokalnie i tradycyjnie            6

Wielkopolski Kucharz Roku 2025

Przed nami 10. edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego – Wielkopolski Kucharz Roku 2025. Odbędzie się on 17 czerwca br. w Villa Natura Dolsk k. Śremu.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content