Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Stowarzyszenie Kucharzy Polskich

Miło nam poinformować że od dnia 10 października 2011 na wniosek Walnego Zgromadzenia Członków Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski nasza Organizacja zmieniła nazwę na STOWARZYSZENIE KUCHARZY POLSKICH i w swoim statucie jako rejon działalności wpisana jest Cała Polska.

Zapraszamy Serdecznie wszystkich Szefów Kuchni i Kucharzy z całej Polski jak również sympatyków „Dobrego Gotowania” i Sponsorów do współpracy na rzecz promocji polskiej kuchni i zawodu kucharza.

Stowarzyszenie Kucharzy Polskich uruchomiło swoją Pomorską Akademię Kulinarną gdzie wszyscy mogą poprawiać swoje umiejętności kulinarne.

Krzysztof Szulborski

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Rośnie rola własnych wypieków w gastronomii

Współczesna gastronomia przeżywa prawdziwy renesans świeżych, jeszcze ciepłych wypieków prosto z pieca, które stają się coraz ważniejszym elementem oferty restauracji, kawiarni czy nawet hoteli. Trend

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron