Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

SweetTARGi 2015 – 28 lutego – 2 marca. Katowice!

Pod patronatem Ministra Gospodarki.

W 6. edycji Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich Sweettargi weźmie udział ponad stu wystawców z kraju i zagranicy. Stoiska i prezentacje wypełnią dwie hale wystawiennicze o łącznej powierzchni pond 5 tys. m2.

Dzięki obecności liderów z branż, odwiedzający będą mieli możliwość poznania najnowszych trendów obowiązujących w tym sezonie. Zaprezentowane zostaną m.in. nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów
i różnorodnego pieczywa. Prezentacja targowa obejmie maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, lodziarskiego i cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe, dodatki do lodów, dekoracje i wyroby cukiernicze, przetwory czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, artykuły przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe.

Wydarzenia towarzyszące Bożena Sikoń-Wojtal, Janusz Profus, Paweł Mieszała, Thierry Ayel, Michał Doroszkiewicz, Jakub Przysucha, Marcin Paździor, Wiesław Kucia, Anna Daraż, Artur Porada i Krzysztof Barabosz pokażą swój kunszt podczas licznych pokazów i konkursów. Wśród konkursów znajdą się I Mistrzostwa Śląska w Serwowaniu Deseru na Talerzu, Produkt SweetTARGi 2015, Piekarnia Roku/Cukiernia Roku 2015, jedyne w Polsce i prestiżowe Mistrzostwa Polski BARISTA 2015, „Mazurek Wielkanocny” – konkurs dla uczniów. Ponadto „Na fali innowacji” popłyną w Strefie Mistrza Branży specjaliści w dekorowaniu tortów Wojciech Laśkiewicz, Martin Braun, wielkanocny słodki stół zademonstrują tu Jacek i Monika Gajdzińscy, bezcukrowe shake’i przygotuje Anna Maria, a rzemieślniczą produkcję pralinek i czekolady pokaże Jakub Przysucha. Wirtuozem pieczywa tej Strefie będzie Wiesław Kucia. Karmelowe koronki wykona Maciej Pietras.
Państwowa Inspekcja Pracy z Katowic przeprowadzi Szkolenie dla piekarzy i cukierników pt. „Zdobądź dyplom PIP”, Szkoła Espresso Attibassi Espresso Italiano przeprowadzi kurs dla baristów I stopnia. Kurs przeznaczony jest dla barmanów, wszystkich kawoszy, sympatyków kawy i kawiarnianych klimatów. Targową niedzielę zaszczycą wirtuozi sztuki podczas GALI MISTRZÓW, wystąpią Marcin Paździor „Kolorowy świat Makaroników”, „Czekoladowe inspiracje na Wielkanoc”, „Torty i dekoracje tworzone z pasją” (Modena, Icra), Bożena Sikoń-Wojtal „Szacunek dla Smaku” – komponowanie smaków na talerzu (tortownia.pl), Krzysztof Polok „Śląskie desery XXI wieku – połączenie tradycji z nowoczesnością” (Colorfood), Dawid Szulc „Lody gastronomiczne – prezentacja przystawek lodowych
w formie wytrawnych deserów i oryginalnych połączeń” (Comprital Polska), Thierry Ayel „Dacquoise z musem marakui i mango”.
W gronie firm z zagranicy potwierdzonymi wystawcami są Semix z Czech oraz Prodotii Stella z Włoch.
Bilet normalny 1-dniowy kosztuje 40 zł, bilet normalny 1-dniowy po rejestracji 20 zł,
normalny 3-dniowy po rejestracji 50 zł, elektroniczny katalog targowy (cena zawiera nośnik pendrive)
20 zł. Z zaproszeniem po rejestracji na www.sweettargi.fairexpo.pl wstęp jest bezpłatny.

Termin i godziny otwarcia:
28.02.-01.03.2015 w godzinach od 10:00 do 17:00
02.03.2015 w godzinach od 10:00 do 16:00

Lokalizacja imprezy:
Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B, 40-955 Katowice

——————————————————————————————————————–
Akredytacja prasowa 28.02-2.03.2015 w godzinach 10:00 – 14:00 w Pawilonie nr 3
(obok wejścia do pawilonu). Kontakt dla mediów: Magdalena Salwiczek, tel. kom. 602 586 700,
e-mail: m.salwiczek@fairexpo.pl

Zapraszamy.

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant, New Rules

23 kwietnia 2024 Miejsce: Novotel Centrum Warszawa Tego dnia w gronie ponad 600 liderów  czołowych restauratorów i ich pracowników – skonstruujemy prototyp innowacyjnej restauracji 2024;

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron