Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi gastronomiczne w Krakowie

11-12 maja 2011 roku w Hali Targów w Krakowie przy ulicy Centralnej 41a odbędzie się III edycja targów dla małej gastronomii, fast food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO. Organizator imprezy to posiadająca wieloletnie doświadczenie w profesjonalnym przeprowadzaniu targów branżowych firma easyFairs. Wstęp na targi jest bezpłatny.

W targach easyFairs® FOOD-to-GO wezmą udział przedstawiciele kampanii społecznej Lokal Bez Papierosa.pl, którzy będą promować pozytywne skutki wprowadzenia całkowitego zakazu palenia w lokalach gastronomicznych i rozrywkowych oraz udzielać odpowiedzi na pytania dotyczące ustawy o zakazie palenia w miejscach publicznych.
Na odwiedzających targi czekają wystawcy, prezentujący ofertę handlową w zakresie wyposażenia lokali gastronomicznych, dystrybutorów napojów, urządzeń pakujących i opakowań, produktów i półproduktów spożywczych, dań gotowych, napojów, oprogramowania dla gastronomii, przyczep i urządzeń mobilnych oraz środków higieny i systemów utrzymania czystości.
Dla osób rozważających możliwość uruchomienia własnego lokalu lub nowych inwestycji przygotowano salon franczyzy, skupiający franczyzodawców gastronomicznych.

Targi wzbogaci dwudniowy cykl bezpłatnych warsztatów learnShops, złożony z prezentacji na temat prowadzenia lokalu gastronomicznego, a także przygotowywania posiłków i napojów. Warsztaty umożliwią zapoznanie się z nowościami rynkowymi oraz uzyskanie fachowej porady eksperckiej.
Dodatkowo, właściciele lub przedstawiciele restauracji oferujących dowóz posiłków będą mogli wziąć udział w konkursie prowadzonym przez PizzaPortal.pl. Wśród uczestników, którzy wykażą zainteresowanie kanałem sprzedaży wykorzystywanym przez PizzaPortal.pl, zostanie rozlosowana nagroda w postaci zwolnienia z opłat za przystąpienie do systemu.
Wszystkie szczegółowe informacje dostępne są na stronie internetowej www.easyfairs.pl/ftg-krakow.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron