Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Warsztaty kulinarne Kraków

9 czerwca zapraszamy wszystkich na warsztaty kulinarne do Krakowa.
Wydarzenie będzie niepowtarzalną okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami w europejskiej gastronomii. Zaplanowany program warsztatów w krakowskim hotelu Park Inn będzie pokazem umiejętności kucharzy oraz uczniów w tematach: owoce i warzywa morza, warzywa, owoce i grzyby świata, dziczyzna, mięso zwierząt i ptaków, ryby w kuchni Wspólnoty Europejskiej. 9 czerwca 2011 roku w rolę mistrzów wcielą się m.in. Arkadiusz Ślusarenko szef kuchni hotelu Park Inn, Tomasz Leśniak, Stanisław Chuchrzak oraz Zbigniew Kurleto. Podczas praktycznego szkolenia każdy z przybyłych gości będzie mógł podpatrzeć wirtuozów sztuki kulinarnej w pracy. Cennym doświadczeniem będzie ponadto możliwość skonfrontowania wiedzy na temat kształcenia młodzieży z oczekiwaniami rynku pracy. Organizując czerwcowe warsztaty chcemy udowodnić, że gastronomia to sztuka, a jej ramy wyznacza jedynie wyobraźnia człowieka. Mistrz i uczeń to podstawa profesjonalnej edukacji – postaramy się wszystkich o tym przekonać.
Szczegółowe informacje dotyczące spotkania (program, formularz zgłoszeniowy) można odnaleźć na stronie internetowej Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie: www.zsgnr2-krakow.pl . Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego chcąc wziąć udział w tym wydarzeniu należy wysłać do 3 czerwca br. formularz zgłoszeniowy.

Dla uczestników mamy wspaniały zestaw materiałów edukacyjnych.
„Każdy z przybyłych gości otrzyma komplet materiałów szkoleniowych w tym profesjonalny zestaw dwudziestu filmów oraz unikalną publikację, w której odnaleźć będzie można m.in. konspekty zajęć 10 tematów realizowanych w ramach projektu. To niepowtarzalna okazja do wzbogacenia własnego warsztatu dydaktycznego – przekonuje kierownik metodyczny projektu Maria Bobek.

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron