Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® 2021

Jedna z najważniejszych imprez w Polsce integrująca branżę hotelarską, gastronomiczną i winiarską odbędzie się w dniach 3-5.11 br. w EXPO Kraków. W trakcie nowej odsłony targów nie zabraknie tematów związanych z aktualnymi wyzwaniami, ciekawych rozwiązań na prowadzenie biznesu, a przede wszystkim rozmów na żywo.

Przed uczestnikami wartościowy program szkoleniowo-warsztatowy oraz możliwość spotkania ze znakomitymi szefami kuchni i ekspertami. Będzie to okazja do wymiany doświadczeń i spojrzenia na branżę HoReCa z innej perspektywy, po zmianach, które nastąpiły w 2020 roku.

Nowe strefy targowe

W ostatnich kilkunastu miesiącach firmy musiały stawić czoła nowym wyzwaniom: automatyzacji, digitalizacji, a także zagwarantowaniu bezpieczeństwa pracownikom w dobie pandemii. Bardzo istotne stało się skoncentrowanie i umacnianie biznesu na lokalnym rynku oraz jego rozwijanie w oparciu o regionalne zasoby. Dlatego podczas 28. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 19. Targów Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 18. Międzynarodowych Targów Wina w Krakowie ENOEXPO® organizatorzy zapraszają do stref: rozwiązań IT w tym e-commerce, safety trends, produktów regionalnych, polskiego wina oraz polskich alkoholi rzemieślniczych.

Targi Wina ENOEXPO®

Tradycyjnie równolegle z Targami HORECA®/GASTROFOOD odbędą się Targi Wina ENOEXPO®. Dzięki połączeniu obu wydarzeń producenci i importerzy wina mają doskonałą okazję, by zaprezentować ofertę odbiorcom z sektora HoReCa i handlu. Największą część targowej ekspozycji stanowić będą wina. Podczas tej edycji zaprezentują się także producenci cydrów i alkoholi rzemieślniczych. Targi będą gościć przedstawicieli z wielu krajów. Obok silnych reprezentacji narodowych m.in. z Czech, Gruzji, Portugalii, Słowenii, Węgier czy Kosowa nie zabraknie strefy z polskimi winami. Wśród nowości pojawią się polskie destylaty. Będzie można spotkać się z producentami na stoiskach oraz wziąć udział w dodatkowych warsztatach na temat polskich alkoholi rzemieślniczych. Przez trzy dni targów odbywać się będą degustacje win hiszpańskich, niemieckich, portugalskich, czeskich, węgierskich oraz słoweńskich. Ponadto codziennie można się spodziewać seminariów poświęconych nowościom w portfoliach importerów oraz literaturze winiarskiej.

Specjalne wydarzenia

Na targach zobaczymy wiele produktów i rozwiązań, które ułatwią optymalne prowadzenie biznesu hotelarskiego czy gastronomicznego. Będzie można wziąć udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadzą znani szefowie kuchni, a także podziwiać zmagania kucharzy w eliminacjach do najbardziej prestiżowego międzynarodowego konkursu gastronomicznego. Kolejna polska selekcja Bocuse d’Or Poland 2021 odbędzie się 4 listopada na Targach HORECA®.

– Nie mieliśmy żadnych wątpliwości, aby ponownie gościć Bocuse d’Or Poland w naszych progach. Tej rangi wydarzenie zawsze jest magnesem do promocji targów, polskiej sceny kulinarnej i krakowskiej gastronomii. Cieszymy się bardzo, że to wielkie kulinarne widowisko odbędzie się podczas tegorocznych Targów HORECA®, dziękujemy za zaufanie zarządu i szefów kuchni Bocuse d’Or Poland. Zrobimy wszystko, żeby to było niezapomniane show również w tym roku – zapowiada Grażyna Grabowska, prezes zarządu Targi w Krakowie Sp. z o.o.

Spotkania brokerskie na targach

Formuła spotkań brokerskich to efektywny, tani i wygodny sposób na poznanie wielu potencjalnych partnerów biznesowych w jednym miejscu i czasie. W związku z tym Targi HORECA® połączyły siły z Centrum Transferu Technologii Politechniki Krakowskiej, aby móc zaproponować uczestnikom targów dodatkowy bonus i umożliwić wszystkim chętnym udział w międzynarodowych spotkaniach handlowych. Ze względu na obostrzenia w różnych krajach odbędą się one w formie hybrydowej – online (3-16.11.2021) oraz na miejscu w EXPO Kraków w czasie targów (3-5.11.2021). Spotkania B2B są kierowane do przedstawicieli branż: spożywczej, winiarskiej, HoReCa, cukierniczej. Firmy zainteresowane udziałem mają możliwość zarejestrowania swoich profili i umawiania się poprzez specjalną platformę internetową. Co istotne matchmaking biznesowy jest darmowy, a uczestnicy mogą liczyć na pomoc na każdym etapie współpracy. Więcej na temat tego projektu można znaleźć pod adresem: https://horeca-gastrofood-enoexpo-2021.b2match.io/.

Wstęp na Targi HORECA®/GASTROFOOD/ ENOEXPO® 2021 jest bezpłatny. Natomiast ze względu na restrykcje pandemiczne obowiązuje rejestracja gości, której należy dokonać na stronach www.horeca.krakow.pl lub www.enoexpo.krakow.pl.

Aktualności

SweetTargi 2025

SweetTargi 2025 – największe wydarzenie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej na południu Polski – odbędą się w dniach 22–24 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron