Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi Polski Win i Winnic WINO 2022

Kilkadziesiąt winnic z różnych zakątków Polski niebawem zaprezentuje się na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Ciekawą ekspozycję uzupełnią liczne wydarzenia towarzyszące. Start już 17 marca!

Targi Polskich Win i Winnic to wyjątkowy projekt, organizowany przez Grupę MTP, poświęcony wyłącznie rodzimym winnicom. Już w czwartek, 17 marca najlepsi polscy producenci wina po raz drugi zjadą do stolicy Wielkopolski, aby zaprezentować swoją szeroką gamę produktów. Na miłośników tego trunku czekają trzy dni pełne niezapomnianych wrażeń.

Ponad 100 win od polskich producentów

Podczas targów zaprezentuje się ponad 30 winnic z różnych zakątków Polski. Zwiedzający będą mogli zapoznać z szeroką ofertą, złożoną z ponad 100 win. Białe i czerwone, spokojne i musujące, pomarańczowe i różowe – z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. To również doskonała okazja do rozmowy z samymi winiarzami i bliższego poznania rodzimych winnic, które z roku na rok coraz śmielej zdobywają rynek.

Małopolska, Wielkopolska i Lubuskie – te trzy regiony będą najliczniej reprezentowane podczas nadchodzącego wydarzenia. Znajdziemy tam wiele uznanych marek, w tym medalistów i Championów zakończonego niedawno konkursu WINOPL. Lista wystawców nie kończy się jednak na winnicach. Na targach zaprezentują się również producenci wyrobów regionalnych oraz akcesoriów winiarskich. Chętnych do zapoznania się z pełną listą wystawców odsyłamy na stronę organizatora pod ten link.

Szybkie randki z winnicami, koncerty i warsztaty

Nowością podczas tegorocznej odsłony Targów WINO będzie bogaty program wydarzeń towarzyszących, które będą miały miejsce na scenie głównej. Przed zwiedzającymi zaprezentuje się m. in. Stowarzyszenie Kobiety i Wino, które poprowadzi warsztat „Degustuj jak profesjonalista” oraz wygłosi prelekcję o roli kobiet w branży winiarskiej w Polsce. Z kolei Gosia Sułek i Michał Bardel opowiedzą o najbardziej zdumiewających winiarskich rekordach podczas warsztatu Winne Osobliwości. Swoje pięć minut będą miały także same winnice, które zaprezentują się zwiedzającym w formule speed dating, czyli szybkich randek. Każdy producent będzie miał zaledwie kilka minut na scenie, aby opowiedzieć o swoich winach i przekonać do nich publiczność.

W programie znajdą się również konferencje i seminaria branżowe, organizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Zwieńczeniem atrakcji na scenie głównej będzie koncert Kapeli Góralskiej Ciupaga, który odbędzie się w piątek, 18 marca, o godz. 19:00. Góralska melodia porwie zwiedzających nie tylko podczas samego koncertu, ale również podczas drugiego i trzeciego dnia targów, dzięki obecności zespołu na stoisku Instytutu Rozwoju Obszarów Wiejskich.

Targi WINO – co, gdzie, kiedy?

WINO – Targi Polskich Win i Winnic 2022 potrwają od 17 do 19 marca. Wszystkich, którzy chcą wyruszyć w tę niezwykłą podróż po polskich winnicach zapraszamy do pawilonu nr 3 na Międzynarodowych Targach Poznańskich.

Godziny otwarcia:

czwartek, 17 marca (12:00-18:00)

piątek, 18 marca (12:00-20:00)

sobota, 19 marca (12:00-20:00).

Szczegółowy program wydarzeń na Scenie Głównej jest dostępny tutaj.

Bilety na wydarzenie są dostępne na platformie ToBilet.pl. Warto rozważyć zakup wejściówek w internetowej przedsprzedaży, ponieważ w dniu targów ceny wszystkich biletów wzrastają.

Więcej informacji na stronie targów:

https://www.targiwino.pl/pl

fot. Fotobueno/mat.prasowe Grupy MTP

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron