Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Transgourmet Polska wprowadza system SAP

Transgourmet Polska z sukcesem wdraża nowy modułowy pakiet operacyjny SAP w nowoczesnym Centrum Logistyczno-Magazynowym Transgourmet Foodservice w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą. Dzięki większej przejrzystości i dokładności procesów, system zapewni podniesienie poziomu obsługi klienta, lepszą wydajność gospodarki magazynowej i całego łańcucha dostaw.

Wdrożenie systemu SAP w krajach, gdzie obecnie jest Transgourmet, rozpoczęło się i nabiera coraz szybszego tempa. Transgourmet Foodservice jako pierwsza z polskich marek handlowych Grupy Transgourmet podjęła się tego ogromnego projektu IT. Wdrożenie systemu jest wielostopniową procedurą wymagającą stworzenia scenariusza dostosowanego do danego formatu handlowego, ale przede wszystkim zaangażowania ze strony pracowników. W ubiegłym roku zainicjowano proces, jego pierwszym etapem było przeniesienie bazy danych artykułów oraz Dostawców do systemu SAP.

26 lipca był pierwszym dniem pracy Transgourmet Foodservice w oparciu o nowe środowisko SAP.

­–  Czekaliśmy z niecierpliwością na zakończenie tego etapu. Projekt SAP ma dla nas strategiczne znaczenie, ponieważ chcemy jak najszybciej reagować na trendy biznesowe i oferować Klientom niezawodność. SAP pchnął nas w przyszłość, otwierając nowe możliwości technologiczne. Docelowo będzie jedynym systemem w grupie Transgourmet –  mówi Zenon Badyra, Dyrektor Sprzedaży Transgourmet Foodservice.

System zarządzania towarami SAP stabilnie i efektywnie odzwierciedla główne mechanizmy w przedsiębiorstwie. Dzięki swojej kompleksowości wpływa przede wszystkim na podniesienie poziomu obsługi klienta i service level. Zestaw aplikacji pozwala m.in. zracjonalizować powierzchnię magazynową – oszczędza to czas i pozwala lepiej gospodarować zasobami. Umożliwia śledzenie zapasów w czasie rzeczywistym, zarządza falami dostaw i optymalizuje wydajność kompletacji zamówień. Dzięki możliwości bieżącej kontroli zapasów wspomaga funkcje planowania, a także zaopatrzenia i zarządzania. Przekazywanie danych poprzez EDI pozwala na zwiększenie efektywności, dzięki automatyzacji procesu, który wcześniej był wykonywany manualnie.

System pozwala również na wymianę dokumentów – faktur, korekt, dokumentów dostaw – między partnerami biznesowymi w automatyczny i szybki sposób. Co więcej, taka droga korespondencji eliminuje konieczność tworzenia i przekazywania dokumentów papierowych. Nie bez znaczenia jest też fakt, że wdrożenie oprogramowania SAP podnosi poziom bezpieczeństwa informatycznego firmy Transgourmet Polska

Z udogodnień będą mogli już niebawem skorzystać Klienci hal Selgros Cash & Carry, bo wdrożenie systemu SAP jest w nich planowane na 2022 rok.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron