Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

V Narodowy Kongres Żywieniowy

V Narodowy Kongres Żywieniowy

 

V Narodowy Kongres Żywieniowy

Zapraszamy na V Narodowy Kongres Żywieniowy! 17 października spotkajmy się online, aby porozmawiać o DIECIE DLA ZDROWIA I PLANETY.

W trakcie tego wydarzenia online połączymy teorię o diecie planetarnej z praktyką – gotowaniem na żywo:

  • W strefie merytorycznej eksperci z dziedziny medycyny, żywienia i dietetyki przedstawią wyłożą aktualny stan wiedzy m.in. na temat:
    • Co możemy zrobić dla poprawy stanu naszego zdrowia i naszej planety?
    • Pestycydy w roślinach, antybiotyki w mięsie, żywność GMO – czy mamy się czego obawiać?
    • Czy dieta roślinna to dobre rozwiązanie dla każdego?
    • Jak nauczyć się rozpoznawać żywność, która służy naszemu zdrowiu?
  • Między wykładami czas wypełni strefa fitness, czyli spotkanie z Exercise Is Medicine Poland. W trakcie wejścia na żywo nasze Specjalistki zaproszą Was do wspólnych ćwiczeń i pokażą prosty trening dla każdego niezależnie od wieku i kondycji fizycznej.
  • W strefie kulinarnej, której transmisja będzie prowadzona jednocześnie z wykładami, znani kucharze i dietetycy będą na żywo gotować i rozmawiać o zdrowym żywieniu. Strefę kulinarną poprowadzi Grzegorz Łapanowski – kucharz, aktywista i propagator dobrego sezonowego jedzenia.

W trakcie trwania kongresu do dyspozycji uczestników będą eksperci z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, którzy na co dzień udzielają bezpłatnych porad w Centrum Dietetycznym Online. Zainteresowani będą mogli umówić się na konsultacje z dietetykiem, psychodietetykiem lub specjalistą od aktywności fizycznej.

  Udział w Kongresie jest bezpłatny.

  Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja, której można dokonać na stronie: www.kongres-zywieniowy.waw.pl

Obowiązuje kolejność zgłoszeń, liczba miejsc jest ograniczona.

Więcej informacji: www.kongres-zywieniowy.waw.pl

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Program kongresu:

https://kongres-zywieniowy.waw.pl/program/

 

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron