Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

VI Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie

Na specjalnym spotkaniu promocyjnym, które odbyło się 18 listopada w Warszawie, Ambasada Włoch zaprezentowała oficjalnie program inicjatyw, które odbędą się w Polsce z okazji VI Tygodnia Kuchni Włoskiej na Świecie. Jest to wydarzenie, które zaplanowano na tydzień 22-28 listopada.

Program obejmuje bogaty wybór wydarzeń, organizowanych na żywo i on-line, przeznaczonych dla szerokiej publiczności oraz ekspertów, koordynowanych przez Ambasadę Włoch i realizowanych we współpracy z Włoskimi Instytutami Kultury w Warszawie i w Krakowie, z biurem ICE i z Włoską Izbą Handlowo-Przemysłową w Polsce.

Zrównoważoność, promocja regionów, ochrona autentycznych produktów włoskich są motywem przewodnim wydarzeń poświęconych różnorakim tematom – od propozycji gourmet po kuchnię regionalną – przedstawianym również poprzez innowacyjne ujęcia wizualne, pokazujące na przykład związki kuchni i designu.

Szczegółowy program wydarzeń

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron